Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 25 Februarie 2021 - 41554 vizitatori azi
Caravana Radio Somes a poposit duminica 27 ianuarie, la Feldru.(10 poze)

Peste 300 de persoane s-au prins ieri in Hora Somesana organizata de Radio Somes la Feldru. Parinti, bunici si copii imbracati in costume populare s-au intalnit in Caminul Cultural al comunei Feldru si au retrait atmosfera de respect, bucurie si voie buna a Horei Somesene. Atmosfera a fost intretinuta de artisti consacrati din Bistrita Nasaud, dar si de tinere talente ale folclorului bistritean.

Pe scena au urcat si ne-au incantat cu vocile lor Petre Petruse, Mirela Petrus, Adina Baiesiu, Lenuta Filipoi, Nelutu Moldovan, Alina Ceuca, Mina Buga, Paul Ban, Cristina Livia Scurtu, Leon Besutiu si Ionela Lechintan.

Radio Somes a organizat si de aceasta data o tombola si a oferit cateva premii constand in aparate de uz electrocasnic.

Gospodinele din sat au adaugat bun gust la Hora Somesana pentru ca au pregatit cu mare drag numeroase sarmale si pancove care au fost gustate de participanti.

Cei mai mici dansatori ai Ansamblului "Plaiuri Somesene" din comuna, au oferit spectatorilor o suita de dansuri incepand cu jocul Fetelor de la Capalna, un dans de pa Valea Somesului si - cel mai apreciat - un dans de Codru. Ei au fost instruiti de maestrul coregraf Nicolae Buzila.

Alaturi ne-au fost si dansatorii Ansamblului "Plaiuri Bistritene" condusi de instructorul Daniel Magos, care au incantat audienta cu un dans fecioresc din Chintelnic.

Jocul si voia buna a durat aproape sapte ore, timp in care participantii au demonstrat inca o data necesitatea perpetuarii traditiilor si a portului popular din Bistrita-Nasaud.

In viitor, la solicitarea ascultatorilor, Caravana Radio Somes va poposi ori de cate ori este nevoie in comunitatile care isi doresc sa se alature initiativei de pastrare a traditiilor.

"Daca ne uitam traditiile, uitam de unde am plecat si cine suntem cu adevarat!"

0 comentarii5096 vizualizări28 ianuarie 2013
rss 2.0
rss 2.0