Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Biblioteca Judeteana il omagiaza pe ION POP RETEGANUL .

 Anul acesta se implinesc 160 de ani de la nasterea scriitorului si folcloristului  Ion  Pop-Reteganul. Cu acest prilej Biblioteca Judeteana Bistrita-Nasaud lanseaza in perioada 12 - 28 martie 2013 - Concursul de creatie literara  "Ion Pop Reteganul - Copiii scriu povesti". Provocarea se adreseaza elevilor bistriteni din ciclul gimnazial carora le plac povestile, literatura,  care au creatii literare proprii dar nu au debutat in volum.

 Obiectivul concursului este incurajarea creativitatii literare, a lecturii si promovarea potentialului creator al elevilor cu aptitudini literare si cu preocupari culturale.

 Toate povestile vor avea ca tema "PRIETENIA", participantii fiind astfel invitati sa isi exprime gandurile, trairile legate de aceasta tema, sa isi dezvaluie sentimente, amintiri sau legaturi speciale cu prieteni speciali. Concursul se desfasoara pe doua sectiuni: sectiunea I : clasele V-VI, sectiunea II : clasele VII-VIII. Pentru fiecare sectiune in parte, un juriu format din scriitori, profesori si bibliotecari va selecta trei povesti care se vor premia. Premiile vor consta in bani, carti si diplome.

 Pentru detalii, cei interesati pot contacta Biblioteca Judeteana Bistrita-Nasaud la telefon 0363 401356.

 Premierea va avea loc in data de 3 aprilie 2013 intr-un cadru festiv la Casa Memoriala "Ion Pop Reteganul" din localitatea Reteag. Aici, in colaborare cu Scoala gimnaziala "Grigore Silasi" din Beclean, Scoala gimnaziala Nuseni si Scoala gimnaziala "Ion Pop Reteganul" din Reteag, se va desfasura un amplu eveniment dedicat operei si personalitatii marelui scriitor si folclorist, sub titlul "Calatori in galaxia lecturii" . Biblioteca Judeteana va invita scriitori si editori care vor lansa si prezenta noua aparitie editoriala - Povestiri  de Ion Pop Reteganul, editie ingrijita de Ion Buzasi - si vor dezbate problematica lecturii in context contemporan. Elevii care obtin premii la concursul "Copiii scriu povesti" vor lectura din creatiile proprii.

 

 

0 comentarii2730 vizualizări13 martie 2013




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0