Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 05 Martie 2021 - 2178 vizitatori azi
Proiectul ZADIA.

Fundatia Societatea de Concerte Bistrita deruleaza in perioada 20 ianuarie - 30 aprilie 2013 Proiectul ZADIA, finantat prin Programul Tineret in actiune 2007-2013 al Comisiei Europene, Actiunea Initiative ale tinerilor, gestionat in Romania de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP).

 Un grup de tineri participa la un proiect de invatare non-formala, in cadrul caruia si-au propus sa studieze si sa fotografieze un numar de 500 de zadii, parte din colectia fundatiei. De-a lungul lucrului cu zadiile, ei vor fi insotiti de un etnograf, un istoric de arta, un artist plastic si un fotograf. Vor scrie mici naratiuni pe tema "cine a purtat aceasta zadie?" si alte teme propuse de ei.

Vor oferi tururi ghidate ale expozitiei ce va fi realizata in perioada 23 martie-8 aprilie ca actiune a proiectului si vor realiza o pagina de facebook in care vor consemna rezultatele muncii lor.

 Proiectul isi propune sa creasca gradul de constientizare a tinerilor in legatura cu cultura traditionala ca parte a patrimoniului cultural national, sa sustina dialogul si intalnirile interculturale cu tineri din medii si culturi diferite, sa ii ajute sa previna si sa combata prejudecatile si toate atitudinile care duc la excludere si sa dezvolte un sentiment de toleranta si de intelegere a diversitatii.

 

Antigona-Silvia Rogozea

Indrumator proiect.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

0 comentarii2569 vizualizări18 martie 2013
rss 2.0
rss 2.0