Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 05 Martie 2021 - 2462 vizitatori azi
"rasTALMACIRI - metaforisme vizuale" expozitie foto - Lucian Dobirta.(20 de poze)

EXPOZITIE PERSONALA LUCIAN IOAN DOBARTA - LuciD, rasTALMACIRI - metaforisme vizuale. In lunile martie-aprilie 2013 -gazduita in holul Centrului Cultural Municipal Bistrita.

Aflat intr-un moment important al carierei sale prin preluarea ca si curator al recent inauguratului obiectiv turistic bistritean, "CASA CU LEI" unde spera sa isi dovedeasca dincolo de "imaginatia" manegeriala, din plin si pe cea Artistica, in slujba colegilor si comunitatii...concitadinul si "ambasadorul nostru artistic" Lucian Ioan Dobarta devenit asa cum ne-a obisnuit sa observam si ii place sa se autodefineasca...LuciD...prin abrevierea inspirata si neintamplatoare a numelui sau...sa ne surprinda cu o noua expozitie...intr-o varianta largita cu multe creatii noi, vivace si printr-un aranjament inspirat, excelent de "rotunda".

Titlul expozitie este unul sugestiv "rasTALMACIRI" care poate fi si "RAS-talmaciri" iar lucrarile expuse dovedesc pe rand si impreuna potrivita alegere (a titlului). Teme grave puternic evidentiate, umor vizual subtil sau motive lirico-filozofice,
apar si ne frapeaza sau incanta deopotriva in prezenta expozitie. Tema clasica (a se vedea miniciclul Gioconda si Leonardo da Vinci...) mereu prezentele referiri vizuale la maestrii sunt deja o constanta "lectie" de istoria artelor, dar si de un ispirat si puternic curaj
imaginativ...prin colarea unor paradoxale asocieri vizuale. Stratificari de observatii, asocieri de motive si idei, trimiteri si referinte... tote avand o nota comuna...umorul, ineditul si metafora.

Intrebat de ce o asa "discreta" mediatizare a expozitie, de ce a lipsit vernisajul...
LuciD ne-a mai surprins inca odata..."...poate, SPER, ca ele sa fie la inchidera epozitiei, atunci cand toti cei care au vazut-o si-au format deja o opinie personala neinfuentata de jalonarile critice anterioare..." INTRESANTA ABORDARE.

Note critice - Alice Bianca Somlea Dobarta - martie - Spania.

0 comentarii2779 vizualizări29 martie 2013
rss 2.0
rss 2.0