Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Sambata 27 Februarie 2021 - 13344 vizitatori azi
LANSARE DE CARTE - "TIMPURILE BISTRITEI"

Vineri ,12 aprilie, Biblioteca Judeteana "George Cosbuc"din Bistrita a fost gazda unei adevarate  intamplari literare.  Evenimentul in sine a constat intr-o lansare de carte, autor prof. Constantin Sanduta,  bistritean get-beget, un vajnic si vesnic  cautator de informatii  din varii domenii si un  adevarat  maestru al "acordarii " slovelor  in  fraze. Cartea  intitulata   "Timpurile Bistritei"  nu pare a fi  "o opera literara de valoare" si  "nici nu isi asuma titlul de istorie a Bistritei",  dupa  cum  marturiseste  insusi  autorul acestei  lucrari.  Ea se vrea  mai degraba o prezentare intr-un fel armonios a unor evenimente, locuri , oameni si fapte care au facut din vechea Cetate a Bistritei o binecunoscuta urbe in lume. 

                Cunoasterea  istoriei locurilor  si a  evolutiei evenimentelor  se  doreste a fi o obligatie pentru locuitorii de astazi ai  Bistritei , pentru ca ..."faptele trebuie spuse mereu" -sustine profesorul Constantin Sanduta.

               "Povestirile de altadata si mai de-acuma"  au rezultat  in urma unei  munci  aprofundate pentru scoaterea la lumina  a trecutului cetatii , dar si ca urmare a experientei  personale a autorului  timpurilor bistritene. 

  Si pentru ca a fi  bistritean este "o optiune cu origini sufletesti", cartea "TIMPURILE BISTRITEI" a fost dedicata tuturor  in a caror  inimi se mai aude si acum dangatul clopotului din turnul bisericii "emblema" a Bistritei,  aceasta "reduta de civilizatie"  cum afirma atat de plastic si convingator profesorul Constantin Sanduta.

 

 

          Fl. Orban.

 

0 comentarii2387 vizualizări13 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0