Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 05 Martie 2021 - 19208 vizitatori azi
Toate Bufnitele.

Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud si Centru Judetean pentru Cultura Bistrita Nasaud va invita la un dialog cu Filip Florian despre "Toate Bufnitele", Editura POLIROM 2013. Cartea va fi prezentata de Marin Malaicu Hondrari, iar intalnirea va fi moderata de Dan Coman.

 Evenimentul va avea loc marti, 23 aprilie 2013, ora 17.00 la ArtGaleria Bistrita.

 

 

Filip Florian s-a nascut la 16 mai 1968, in Bucuresti. Primul sau roman, Degete mici (2005), a fost recompensat cu Premiul pentru debut al Romaniei literare, Premiul de excelenta pentru debut in literatura al Uniunii Nationale a Patronatului Roman si Premiul Uniunii Scriitorilor pentru cel mai bun debut in proza. In 2006, impreuna cu fratele sau Matei Florian, a publicat romanul Baiuteii. Ambele titluri au ajuns astazi la a patra editie. Zilele regelui (2008), al treilea roman al lui Filip Florian, a fost distins cu Premiul "Manuscriptum" acordat de Muzeul National al Literaturii Romane si a fost desemnat Cartea anului 2008 la Colocviul romanului romanesc contemporan.

In Romania, cartile lui Filip Florian au aparut la Editura Polirom, iar in strainatate, traduse in zece limbi, la editurile Houghton Mifflin Harcourt (SUA), Suhrkamp (Germania), Acantilado (Spania), Fazi (Italia), Magveto (Ungaria), Czarne (Polonia), Didakta (Slovenia), Ciela si Panorama Plus (Bulgaria), Kalligram (Slovacia), University of Plymouth Press (Marea Britanie) si Animar (Egipt).

 

 

0 comentarii2184 vizualizări20 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0