Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Joi 25 Februarie 2021 - 16356 vizitatori azi
Dr. Augustin Ostace a sustinut conferinta "EU - CONCEPTOLOGICUM" (30 de poze)

Doctorul Augustin Ostace a sustinut la sediul redactiei "Rasunetul", conferinta "EU - CONCEPTOLOGICUM", prilejuita de lansarea volumului cu acelasi nume, aparut la Editura "Charmides". "Este un fapt real ca U.E se afla intr-o criza de proportii, fara precedent in istoria ei de aproape 60 de ani. Ceea ce parea la inceput ca o unitate ideatica, spirituala, politica, economica, financiara s-a dovedit a fi, in ultimii ani ai extremei crize, o multitudine de divergente si disunitati functionale si structurale. Dramatismele utopiene ale structurilor europene, neclarificarea ei fata de dramele istorice ale Europei, in speta cele doua razboaie mondiale, pierderea suprematiei coloniale, abordarea gresita a epocii postcomuniste din Rasaritul Europei prezinta, in momentul de fata, o dramatica evolutie - devolutie a intregii Europe" a spus, printer altele, Ostace.
Au opinat scriitorii Virgil Ratiu, Al. C. Milos, George Tara, Menut Maximinian, intalnirea dovedindu-se a fi una interesanta, in care conceptele spiritualitatii europene au fost prezentate sub varii aspecte.

.
Foto Marius Chiuzan.
.
0 comentarii3934 vizualizări14 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0