Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 26 Februarie 2021 - 2026 vizitatori azi
A fost Caravana Folclorica I.G.F, Editia I - Colibita.(50 de poze)

Festivalul International de Muzica Populara-Caravana Folclorica I.G.F, Editia I - Colibita. International Union of Folklore Associations, Asociatia Nationala de Folclor din Romania, Primaria si Consiliul Local Bistrita-Bargaului, in parteneriat cu Centrul Cultural Municipal Bistrita au organizat Festivalul International de Muzica Populara-Caravana Folclorica I.G.F, Editia I-Colibita-15-16 iunie 2013 la Pensiunea Fisherman.

Festivalul a fost organizat pentru prima data in Europa si la el au participat solisti de muzica populara din: Bulgaria, Italia, Israel, Spania, Serbia, Turcia, Slovacia, Moldova, Polonia, Romania, Ucraina, Ungaria.

 Invitati speciali au fost: Ansamblurile Folclorice:"Cununa de pe Somes", "Balada", "Colibita"

Sponsori: S.C. Trans Bitum S.R.L, S.C Indeminarea Prodcom S.R.L, S.C Vrinceana S.R.L.

.

 

ACORDURI MUZICALE EUROPENE PE MELEAGURI BISTRITENE

Muzica, dans si voie buna in acest sfarsit de saptamana la Fischerman's in Colibita. Inca de la intrarea in Colibita artistii straini au inceput sa se mire de frumusetile naturii pe care judetul nostru le are. Placut impresionati de peisajul din Colibita si de aerul curat unii dintre ei ne-au marturisit ca nu vor sa se mai intoarca acasa, cel putin pentru o luna.

             Prima editie a festivalul de muzica populara traditionala intitulat "Caravana folclorica" a debutat sambata la Colibita intr-o atmosfera minunata pe pontonul vilei Fischerman's.  Peisajul, atmosfera si soarele care nu ne-a uitat nici de aceasta data au reusit sa dea manifestarii culturale organizata de Uniunea Europeana de Folclor si Extraeuropeana, Primaria Bistrita-Bargaului si Centrul Cultural Municipal "George Cosbuc" Bistrita, o amploare deosebita, deoarece prin intermediul mijloacelor mass-media prezente, atat cei de acasa cat si cei din strainatate au avut ocazia de a viziona intregul program artistic.

            La deschiderea oficiala au tinut sa fie prezente si o parte din oficialitatile judetului. Cuvantul de deschidere i-a apartinut celui care a venit cu initiativa de organizare a unui astfel de festival, dr. Dorel Cosma - presedintele Uniunii Europene si Extraeuropene de Folclor, dupa care a preluat microfonul primarul comunei Bistrita-Bargaului, cel care a primit cu drag aceasta idee si a sustinut evenimentul si din punct de vedere financiar, Vasile Laba si presedintele Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, Emil Radu Moldovan.

            Programul artistic a inceput in jurul orei 19:00, solistii de muzica populara din diferite colturi ale lumii avand la dispozitie cate 10 minute pentru a incanta publicul prezent cu 2-3 piese din tara si zona din care provin. Alaturi de toti cei 12 invitati ai folclorului bulgar, italian, spaniol, ucrinean, maghiar si grecesc, au fost invitate in spectacol si ansamblurile de dansuri populare, "Balada", "Colibita" si "Cununa de pe Somes", formatii care fac parte si din Asociatia Nationala de Folclor din Romania.

            Desi spre seara aerul putin rece a inceput sa-si faca simtita prezenta, zeci de persoane prezente la eveniment au ales sa ramana pana la sfarsitul spectacolului, aplaudandu-i cu drag pe oaspetii nostri de peste granite.

            Au fost doua seri frumoase, pline de culoare si folclor traditional datorita costumelor si melodiilor invitatiilor nostri strani, care in doar cateva ore s-au imprietenit si au marturisit ca pe 30 iunie, atunci cand fiecare se va intoarce acasa, vor duce cu ei amintiri si multe poze cu locurile minuntate vizitate timp de 3 zile in judetul Bistrita-Nasaud.

Doris Gita.

 .

Foto - Marius Chiuzan.

.


0 comentarii4928 vizualizări18 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0