Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 07 Martie 2021 - 15292 vizitatori azi
DOMNITA BISTRITEI - a V-a editie!

In cautarea frumusetii si a gloriei de odinioara a cetatii, organizatorii Serbarilor Bistritei Medievale 2013 le propun din nou bistritenilor sa o aleaga pe cea mai frumoasa si vrednica domnita din cetate. Astfel, sase-opt concurente care viseaza sa devina DOMNITA BISTRITEI, se vor intrece pe parcursul serilor de sambata si duminica, 29 iunie respectiv 30 iunie, in probe de indemanare si cunostinte, potrivite cu specificul medieval. Ele vor imbraca pentru concurs straie medievale puse la dispozitie de catre organizatori. Castigatoarea titlului de DOMNITA BISTRITEI va fi concurenta care va intruni aprecierile juriului si ale publicului, deopotriva;  premiul cel mare va consta intr-o costumatie medievala oferita de Asociatia Culturala Bistrita Medievala, pe care domnita aleasa si-o va confectiona dupa gustul propriu. Alte premii sunt oferite de Hotel Metropolis, Salonul Carliont, Anuska Make-Up artist si mesterii populari prezenti la Targul Medieval.

 Conditii de participare : varsta intre 16 si 21 de ani si inaltimea de min 1, 65 m.

 Frumoase, pricepute, indemanatice, harnice si talentate domnite sunt asteptate in data de 25 iunie, marti, orele 17, la Forumul German Bistrita pentru a fi selectionate!

 Concurentele care vor trece proba de preselectie, vor urma un program scurt de pregatire pentru concursul DOMNITA  BISTRITEI. Prima editie a concursului  a fost castigata in anul 2009 de Ana-Maria Greabu, in 2010 de Adelina Popa, in 2011 de  Alexandra Runcan iar in 2012 de Andrada Bianca Morutan.

 Asadar, invitam cat mai multe domnite sa dea curs invitatiei noastre de a participa la acest concurs!  

 Serbarile Bistritei Medievale 2013 sunt organizate de Asociatia Culturala Bistrita Medievala si de Centrul Cultural Municipal Bistrita, cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Bistrita, Centrului Judetean pentru Cultura si Complexului Muzeal Bistrita-Nasaud.

 Multumiri sponsorilor pentru sprijinul acordat in organizarea Serbarilor Bistritei Medievale 2013: Leoni, Record, Betty Ice, Hotel Metropolis, Salonul Carliont, Pombis, Izvorul Minunilor, SC Urbana SA, Pizzeria Tonight, Anuska Make-Up. 

 Multumiri de asemenea si tuturor partenerilor media.

 Informatii despre programul festivalului pot fi gasite pe site-ul www.bistritamedievala.ro

 Contact inscrieri si informatii concurs: bistritamedievala@gmail.com,

tel :0746-998 582 ( Alina Talos)

 

1 comentariu2177 vizualizări18 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0