Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Intalnire cu scriitorul Mircea Oprita.

Biblioteca Judeteana George Cosbuc Bistrita-Nasaud a organizat, in dupa-amiaza zilei de 17 iunie a.c., in colaborare cu Palatul Copiilor Bistrita, o intalnire cu scriitorul Mircea Oprita. Intalnirea, desfasurata sub genericul "Interferente culturale", a avut ca locatie Gradina literara "Ioan Alexandru" a bibliotecii, spatiu neconventional, amenajat pentru activitati culturale si educative in aer liber, in proximitatea chipului turnat in bronz al "poetului Imnelor". Aflati in numar mare, elevi si parinti, bunici si prieteni ai poeziei au asistat la prezentarea cartii pentru copii "Calatoriile din balansoar", aparuta la Editura Limes din Cluj-Napoca, in anul 2012, semnata de Mircea Oprita. Despre carte au vorbit scriitorii Olimpiu Nusfelean si editorul ei, Mircea Petean, directorul Editurii Limes. Din partea Bibliotecii Judetene, cei prezenti au fost salutati de scriitorul Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Judetene.

Elevi de la Palatul Copiilor Bistrita, indrumati de profesoara Ionela-Silvia Nusfelean, au prezentat spectacolul poetic "33 minute de poezie si joc", construit pe versuri din cartea lui Mircea Oprita. Scriitorul a trait astfel o emotie aparte la intalnirea cu micii sai cititori. De mentionat ca "actorii" Ionelei Nusfelean sunt constituiti intr-o trupa, numita "Face oricine ce vrea" si in gruparea "Micii blandieni bistriteni". Scriitorul Mircea Oprita le-a recitat copiilor si parintilor, tuturor celor prezenti, versuri din proaspata sa carte si a acordat cu maxima generozitate autografe. 

1 comentariu2933 vizualizări19 iunie 2013




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0