Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Luni 24 Februarie 2020 - 3590 vizitatori azi
La poale de Tibles.

REGULAMENT Festivalul-Concurs Interjudetean de Interpretare a Muzicii Populare Romanesti dedicat Rapsozilor Populari "La poale de Tibles", editia VIII-a 14 iulie 2013, Comuna Tarlisua, judetul Bistrita-Nasaud.  Festivalul se va desfasura Duminica, 14 iulie 2013, in localitatea Tarlisua, judetul Bistrita-Nasaud, sat in care a vazut lumina zilei marele scriitor Liviu Rebreanu, si straveche vatra romaneasca ce pastreaza o inestimabila zestre folclorica.

Prezenta actiune cultural-artistica are ca scop: descoperirea si punerea in valoare a doinelor si cantecelor populare autentice, a obiceiurilor populare si promovarea costumului popular din zona de provenienta a participantilor.

Organizatorii acestei prestigioase actiuni culturale sunt: Centrul Judetean pentru Cultura  Bistrita-Nasaud, Primaria comunei Tarlisua BN,  Caminul Cultural Tarlisua BN si Asociatia "Perpetuum Artis" - Agriesel.

 

Conditii de participare:

1. Festivalul se adreseaza rapsozilor populari (solisti vocali si instrumentisti) incadrandu-se in urmatoarele categorii de varsta: 

- 30-50 de ani;

- 51-80 de ani.

2. Fiecare judet poate fi reprezentat de maxim 3 concurenti.

3. Inscrierea la concurs se va face pana la data de 10 iulie 2013 pe baza unei fise de inscriere ce va fi expediata postal sau transmisa prin fax:

Adresa:

Centrul Judetean pentru Cultura  Bistrita-Nasaud

Str. General Grigore Balan, Nr. 11,

Cod. 420016, Bistrita

Judetul Bistrita-Nasaud

Tel: 0263-212023; Fax: 0263- 232571

Email: cjcbistrita@yahoo.com 

Caminul Cultural Tarlisua/Primaria Tarlisua

Str. Principala, Nr. 238

Cod. 427330, Tarlisua

Tel./fax: 0263-352161

 

4. Caminul Cultural din comuna Tarlisua isi rezerva dreptul de a fi reprezentat in concurs de maxim 5 rapsozi populari locali.

5. Organizatorii asigura masa si cazare pentru participantii din afara judetului, transportul fiind asigurat de participanti pana la Bistrita si retur.

6. Centrul Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud va asigura un taraf traditional necesar acompaniamentului muzical destinat concurentilor, sonorizarea spectacolelor si transportul concurentilor (dus-intors) pe ruta: Bistrita-Tarlisua, in ziua concursului.

 

Nota: Nu se accepta in concurs interpreti consacrati de muzica populara romaneasca, solisti vocali sau instrumentisti care detin premii la festivaluri de interpretare a cantecului popular romanesc sau care au editat compact discuri personale cu muzica populara sau muzica de petrecere pe piata muzicala din Romania.

 

Desfasurarea concursului:

1.     Concurentii care au nevoie de cazare din afara judetului se vor prezenta la sediul Centrului Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud, sambata, 13 iulie 2013, orele 1600.

2.     Concursul se desfasoara Duminica, 14 iulie cu incepere de la ora 1400  pe scena Caminului Cultural din comuna Tarlisua.

3.      Rapsozii populari (solistii vocali) la categoria 51-80 de ani vor prezenta in concurs doua cantece la alegere: doina (balada) si un cantec ritmat si vor descrie pe scurt un obicei traditional din zona reprezentata (3 minute).

4.     Solistii vocali cu varsta cuprinsa intre 30 si 50 de ani vor prezenta in concurs doua piese: o doina (balada) si un cantec ritmat. De asemenea vor descrie pe scurt un obicei popular din zona de provenienta (3 minute).

5.     Instrumentistii vor interpreta doua piese muzicale: doina (balada) si un cantec ritmat si vor descrie un obicei popular (3 minute).

6.     Jurizarea se va realiza tinand cont de urmatoarele criterii: autenticitatea repertoriului muzical promovat, calitatea interpretarii vocale si instrumentale, continutul informatiilor transmise, valoarea costumului popular, prezenta scenica.

7.     Juriul va fi compus din specialisti in domeniul etnomuzicologiei, etnografiei si folclorului muzical si literar romanesc.

8.     Organizatorii vor acorda urmatoarele premii:

 

Marele Premiu si Trofeul Festivalului: 600 lei

Pentru fiecare din cele doua categorii de varsta dedicate rapsozilor de la sectiunea interpreti vocali si pentru sectiunea instrumentisti se vor acorda urmatoarele premii:

Premiul I - 500 lei

Premiul II - 400 lei

Premiul III - 300 lei

Premiul Asociatiei "Perpetuum Artis" - Agriesel

Premiul In memoriam Codruta-Aron-Vartic este oferit de initiatoarea festivalului inv. Floare Pop.

Pentru fiecare categorie se va acorda si o mentiune in valoare de 200 lei.

Fiecare premiu acordat se va impozita cu 16 %.

Juriul isi rezerva dreptul de a nu acorda unul din premii si de a-l redistribui.

 

Spectacolul de gala si decernarea premiilor  va avea loc Duminica,

14  iulie 2013, ora 1700 pe scena Caminului Cultural din comuna Tarlisua, judetul Bistrita-Nasaud.

 

 

Manager                                                                   Sef Serviciu

Dr. Gavril Tarmure                                                 Emilia Ometita

                                                                                                                                                 

                               

                                                                Coordonatori proiect - Tarlisua:

                                      Inv. Floare Pop

                                      Ionut Pop - Director Caminul Cultural Tarlisua

                                     

0 comentarii1743 vizualizări02 iulie 2013
rss 2.0
rss 2.0