Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 23 Aprilie 2021 - 14587
Maraton cultural bistritean, in Spania,

Consiliul Judetean B-N, Complexul Muzeal, Biblioteca Judeteana "George Cosbuc", Centrul Judetean Pentru Cultura, in colaborare cu Primaria orasului Vilanova I la Geltrú organizeaza o serie de manifestari dedicate comunitatii romanesti din Spania. In program: expozitii de zadii, lansari si prezentari de carti si reviste, amintind aici Opera integrala - Pavel Dan: Amintirile unui scolar de altadata. Povestiri - Ion Pop Reteganul; Opere - George Cosbuc; Proximitati si marturisiri - Ioan Pintea; Palaria de pai - Cleopatra Lorintiu; Revista Miscarea Literara. In acelasi timp, institutiile bistritene vor dona carti pentru biblioteca comunitatii romanesti. Prezinta managerii institutiilor bistritene Ioan Pintea, Gavril Tarmure, Alexandru Gavrilas, alaturi de editorul George Vasile Dancu.

Vineri, 12 iulie, de la ora 19:00, sub genericul "Cantec si poveste", va fi o emisiune spectacol transmisa in direct pe TVR 3. Tot aici, sambata, 13 iulie, de la ora 12:30, "Vine Clujul pe la noi" , impreuna cu Vaida, va fi in direct. De la ora 19:00, este spectacolul folcloric "De pe plai nasaudean" cu Ansamblul folcloric "Paunita" din Sangeorz - Bai si solistii: Cornelia Ardelean Archiudean, Alexandru Pugna, Domnica Dologa, Paul Ban, Lenuta Filipoi, Adina Baiesiu, Marioara Dragota, Florentina si Petre Giurgi. Duminica, 14 iulie, de la ora 9:00, Axios va transmite, in direct, slujba religioasa oficiata la biserica din localitatea Vilanova I la Geltrú .
Delegatia bistriteana e condusa de presedintele Consiliului Judetean BN, Emil Radu Moldovan.

 

3 commentarii2310 vizualizări06 iulie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0