Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 26 Februarie 2021 - 43510 vizitatori azi
Anita Hartig - rafinament, frumusete, eleganta si talent - etalate la Bistrita.(50 de poze)

Sute de bistriteni au venit sambata seara la concetul organizat de Centrul Judetean pentru Cultura B-N, in colaborare cu Centrul Cultural Municipal "George Cosbuc" si Fundatia Culturala "Societatea de Concerte" Bistrita, sub patronajul Consiliului Judetean B-N si al Primariei Bistrita. Capul de afis a fost tinut de renumita soprana, solista a operei din Viena, bistriteanca Anita Hartig. Anita, alaturi de colegul ei Cristian Mogosoan au avut in program piese de: G. Rossini, A. Catalani, Fr. Lehar, P.I. Ceaikovski, Ch. Gounod, G.Verdi, Gh. Dendrino, R. Leoncavallo, G. Bizet, G. Grigoriu, G. Bizet, G. Puccini.

         Tot recitalul s-a constituit intr-un moment de exceptie pentru bistriteni, unde cei doi solisti de opera alaturi de Noua Orchestra Transilvana,(alcatuita preponderent din instrumentisti bistriteni) au reusit sa incante publicul bistritean, dovedind inca o data ca Bistrita este un pol de cultura si arta in Transilvania si in Romania.

         Asa cum era de asteptat, Anita Hartig a reusit sa-i incante si sa-i uimeasca pe toti cei prezenti in audienta, oficialitati si public avizat, cu maiestria sa si talentul vocal de exceptie dar si prin prezenta scenica deosebita, prin gratie, eleganta, frumusete fizica si spirituala, toate etalate discret de privighetoarea operei bistritene.

          Anita Hartig a reusit sa arate bistritenilor, cunoscutilor, presei si familiei prezente la recital ca desi este o vedeta de rang mondial, a ramas la fel de modesta, amabila si incantatoare, ca si atunci cand la debut, canta la Bistrita si pe urma la Cluj si Bucuresti.

          Concertul Anitei Hartig si a lui Cristian Mogosan a fost cu siguranta cel mai reusit moment cultural al anului, chiar daca in Bistrita, Centrul Judetean pentru Cultura si Sinagoga Bistrita, Centrul Cultural Municipal "George Cosbuc", Biblioteca Judeteana si Muzeul Judeteam BN au organizat in acest an sute de activitati cultural-artistice, reusite si interesante.

 

Marius Chiuzan.

2 commentarii3556 vizualizări07 iulie 2013
rss 2.0
rss 2.0