Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Festivalul cantecului si dansului popular "La Oglinda" editia a - IV - a Bistrita, 12 -14 iulie 2013

In perioada 12 - 14 iulie 2013 garnizoana Bistrita a gazduit cea de-a IV- a editie a Festivalului cantecului si dansului popular al Cercurilor militare din Ministerul Apararii Nationale, "La Oglinda".

Vineri, 12 iulie, incepand cu orele 14.00 s-au desfasurat spectacole folclorice simultane sustinute de formatiile cercurilor militare participante la festival in garnizoanele Bistrita si Prundu-Bargaului.

In aceeasi data intre orele 19.00 - 22.00, Ansamblul folcloric "Doinita" a sustinut un spectacol folcloric pe Pietonalul "Liviu Rebreanu".

Deschiderea oficiala a manifestarilor a avut loc sambata, 13 iulie orele 10.30. pe Pietonalul "Liviu Rebreanu", din municipiul Bistrita in prezenta comandantului Brigazii 81 Mecanizata "General Grigore BALAN", general de brigada Dan-Florin Grecu, festivitate la care au participat artistii cercurilor militare participante si a organizatorii festivalului.

Intre orele 10.00-12.00 pe Pietonalul "Liviu Rebreanu", a avut loc parada portului popular al formatiilor artistice prezente la festival, urmata de gala folclorului romanesc, intre orele 18.00 -21.30, unde au participat membrii cercurilor militare din Ministerul Apararii Nationale alaturi de solisti invitati, respectiv Simona Pop Labis, Nicolae Vicol, Cornelia Ardelean Archiudean.

Comandantul brigazii a decernat diplome de excelenta participantilor, iar seara s-a incheiat cu un foc de tabara si dans in gradina de vara a Cercului Militar Bistrita..

 " Doresc sa va multumesc in numele colegilor mei militari, din unitatile de garnizoana din Prundu Bargaului si Dej, pentru excelentele spectacole si excelentele prestatii anterioare si sa-mi exprim speranta ca si astazi va veti ridica la acelasi nivel si veti oferi acelasi spectacol placut, de aceasta data, pentru publicul din municipiul Bistrita", a spus generalul Grecu pe Pietonalul "Liviu Rebreanu".

La festival au participat un numar de 11 cercuri militare cu un numar total de aproximativ 170 de tineri artisti.

Duminica, 14 iulie, intre orele 09.00-18.00, participantii la festival au vizitat obiectivele apartinand patrimoniului cultural-istoric al judetului Bistrita-Nasaud.

.

 

OFITER  CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE LA U.M. 01331 BISTRITA

Locotenent-colonel

             Florin APAFAIAN

1 comentariu2751 vizualizări16 iulie 2013




rss 2.0
rss 2.0