Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Duminica 07 Martie 2021 - 27762 vizitatori azi
A treia intalnire metodico-profesionala a Bibliotecii Judetene "George Cosbuc"

In data de joi, 25 iulie 2013, a avut loc cea de-a treia intalnire metodico-profesionala organizata de Biblioteca Judeteana George Cosbuc Bistrita-Nasaud, intalnire  gazduita de Primaria Comunei Ciceu-Mihaiesti.

Agenda evenimentului a cuprins urmatoarele teme de discutii: achizitia de carte pentru bibliotecile publice din teritoriu, organizarea unor evenimente culturale de catre bibliotecile comunale si orasenesti in parteneriat cu Biblioteca Judeteana si cu institutiile reprezentative ale comunitatii (scoala, biserica etc.), importanta bibliotecii publice in viata comunitatii, cresterea vizibilitatii bibliotecii prin amplasarea siglei acesteia pe cladirea in care functioneaza (s-a propus ca bibliotecile sa poarte numele unor personalitati culturale locale). S-a mai prezentat bogatul program editorial al Bibliotecii Judetene, stadiul de elaborare a Ghidului bibliotecilor publice din Judetul Bistrita-Nasaud, proiect editorial ce se estimeaza a fi finalizat in aceasta toamna.

Cu acest prilej, Biblioteca Judeteana a donat un numar consistent de carti, ele constituind baza fondului de infiintare a Bibliotecii Comunale Ciceu-Mihaiesti, deschise in incinta Caminului Cultural, urmand ca in scurt timp fondul de carte al noii biblioteci sa fie imbogatit cu inca circa 10.000 de volume.

Gazda intalnirii, primarul Comunei Ciceu-Mihaiesti, ing. Valentin Muresan, a primit cu deosebit interes initiativa Bibliotecii Judetene de a infiinta la domnia sa in comuna acest nou asezamant cultural, ce se va adauga celor existente, imbogatind astfel preocuparile constante ale edilului de evidentiere a valorilor culturale si traditiilor locale.

La aceasta serie de intalniri au participat bibliotecarii: Florica Cristurean (Ciceu-Mihaiesti), Ana Vidican (Caianu Mic), Anita Suciu (Chiochis), Aneta Lupsan (Sieu Magherus), Flavia Poenar (Beclean), Voichita Avram (Dumitra), Maria Berintan (Spermezeu), Delia Zegrean (Nuseni), Margareta Vlasin (Branistea). Din partea Bibliotecii Judetene au fost prezenti: Ioan Pintea, directorul bibliotecii, Marcel Seserman, Gheorghe Eftenie, Loredana Chiuzan, Adriana Zagrean, Gabriela Molnar, Alina Simon,  David Dorian.

Intalnirea i-a avut ca invitati pe scriitorii Andrei Moldovan, Olimpiu Nusfelean si Victor Stir, care si-au prezentat ultimele aparitii editoriale si au purtat un dialog animat cu participantii.  

0 comentarii3318 vizualizări27 iulie 2013
rss 2.0
rss 2.0