Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Cultura-Arta Vineri 30 Octombrie 2020 - 1202 vizitatori azi
"OBICEIURI SI TRADITII STRABUNE'

Sambata, 11 decembrie 2010, ora 10, la Caminul Cultural din Milas, se va desfasura cea de-a treia manifestare culturala din cadrul proiectului "OBICEIURI SI TRADITII STRABUNE’’. Este vorba despre spectacole-concurs care au ca obiectiv principal promovarea valorilor culturale romanesti si dezvoltarea respectului pentru tot ceea ce este autentic.

De aceasta data, gazda este Scoala Generala Milas, coordonatorii activitatii fiind director educativ prof.Maierean Mihaela si director prof. Retegan Vicentiu , cu colaborarea Centrului Cultural Municipal "George Cosbuc’’ din Bistrita, Centrului Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud, ISJ Bistrita-Nasaud si Primaria Milas, iar colindatorii vor fi elevi ai scolilor generale din Ocnita, Pintic, Viile Tecii, Teaca, Urmenis, Dipsa si Galatii-Bistritei, care vor prezenta cate un spectacol avand ca generic "TRADITII SI OBICEIURI DE IARNA’’.

Acest proiect a luat nastere la initiativa coordonatorilor de proiecte si programe educative ai scolilor din zona Teaca, pana in prezent fiind derulate doua din activitatile prevazute in proiect, respectiv "Obiceiuri si traditii de iarna’’ in decembrie 2009 la Galatii-Bistritei, coordonatori prof. Corina Marica, Vermesan Valeria si Selejan Vasile si "Hora si nunta la romani’’ mai 2010 la Teaca, coordonatori prof. Simona Molnar, Teofil Bugnar si Ioan Mihalti.

Scopul acestor activitati este ca, valorificand frumusetea traditiilor si obiceiurilor populare in activitatile scolare si extrascolare, copiii sa cunoasca traditiile romanesti si rolul important pe care-l au in viata oamenilor din cele mai vechi timpuri, modul cum aceste traditii au dainuit peste timp.

Coordonator proiecte si programe educative,

Prof. Mihaela Maierean

 

0 comentarii3465 vizualizări08 decembrie 2010
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0