Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 8422 vizitatori azi
Deschiderea anului scolar la C.N Andrei Muresanu Bistrita.(30 de poze)

Sute de parinti si elevi au participat la ceremonia oficiala de deschidere a anului scolar 2013-2014  la CNAM din Bistrita. Evenimentul a inceput in jurul orei 10.00 dimineata cu urarile de salut adresate celor prezenti de catre conducerea CNAM, reprezentanti ai Prefecturii, Primariei, Politiei si Bisericilor Ortodocse si Reformate. Dupa momentul festiv a urmat preluarea de catre invatatori a copiilor si prezentarea noilor clase dar si orele de dirigentie la elevii claselor mai mari.

             In calitate de jurnalist si presedinte a comitetului de parinti pe clasa, am asistat la o ora de dirigentie foarte interesanta sustinuta la clasa a XI - a E de catre diriginta si profesoara de socio-umane -Laura Gherman.

               Dupa formalitatile de rigoare in care s-au inclus prezentarea regulamentului scolar si PSI si a schimbarilor survenite in organizarea sistemului de invatamant, am putut vedea la lucru un cadru didactic foarte bine pregatit care si-a luat foarte in serios rolul de "parinte spiritual" si temporar a celor 33 de elevi pe care ii are in ingrijire. Ora de dirigentie cu Laura Gherman a mai cuprins un dialog fara constrangeri despre viata de elev, pareri despre scoala, amintiri din vacanta de vara si planuri de liceean intr-un nou an scolar.  

            Dupa "sfaturile parintesti" primite la diverse intrebari adresate de catre elevii si elevele clasei a XI-a E si ultimele impresii referitoare la cum si-ar dorii fiecare sa arate clasa lor, in special la capitolul dotari (elevii si-ar dorii banci si scaune noi), frumoasa intalnire a primei zile de scoala s-a incheiat cu o mini sedinta foto. In memoria aparatului va ramana spre posteritate aceasta zi si bucuria reintalnirii dupa cateva luni de pauza bine meritata in vacanta de vara.

 

Marius Chiuzan.

1 comentariu3598 vizualizări17 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0