Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 20756 vizitatori azi
Aer curat si miscare in Dumbrava Minunata.

Cu ocazia "Saptamanii Mobilitatii Europene" - 16-22 septembrie 2013, grupele mari de la G.P.S."Dumbrava Minunata"- Bistrita au participat, in data de 19 septembrie 2013, la actiunea "Sanatate prin miscare", actiune organizata de Primaria Municipiului Bistrita - Centrul de Informare si Educatie Ecologica, reprezentat de doamna Livia Bindea, in colaborare cu Agentia pentru Protectia Mediului Bistrita- Nasaud, reprezentata de doamna Oana Stetco si Directia de Sanatate Publica Bistrita -Nasaud, reprezentata de catre domnul Gheorghe Puica.

Scopul acestei campanii este de a incuraja si a promova masuri de transport durabile, iar cetatenii sa foloseasca mijloace alternative de transport, pentru imbunatatirea mediului si a calitatii vietii in orase. Strazi mai putin aglomerate, mai putin zgomot, aer curat - este ceea ce isi doresc cel mai mult cetatenii din mediul urban.

Copiii  gradinitei noastre au facut cunostinta cu personajul Flopy, din filmuletul "Flopy si aerul",  prezentat  cu multa dibacie, pe intelesul lor, de catre doamna Oana Stetco. Copiii au fost absorbiti de intamplarile prin care a trecut personajul din filmulet, empatizand cu acesta. Din tot ceea ce i s-a intamplat lui Flopy, au inteles ca pentru a pastra aerul cat mai curat este nevoie sa circulam cat mai mult pe jos, sa mergem cu bicicleta, sa circulam cu mijloacele de transport in comun, astfel numarul de masini care circula in oras va fi mai mic si aerul va fi mai putin poluat.

      In continuare, Doamna Livia Bindea a purtat un dialog interesant cu copiii, determinandu-i sa se intreaca in raspunsuri, ce tin de pastrarea unui aer curat si sanatos: "mie imi place sa merg cu bicicleta", "eu arunc hartiile in cosul de gunoi", "mie imi place sa merg cu barca fara motor", "eu o sa-i spun mamei sa venim pe jos la gradinita", "mie imi place sa merg cu rolele" si multe altele, ceea ce denota faptul ca actiunile, in acest sens, intreprinse pana acum, de catre doamnele educatoare, precum si filmuletul prezentat de catre doamna Oana Stetco le-au format o conduita ecologica, indraznesc sa spun, ca si premisa a inteligenti naturaliste.

Doamnele educatoare: Alina Dragos, Gina Grapini, Ioana Moldovan, Marilena Toxin, Anamaria Voaida si Mariuta Sandor, cu sprijinul doamnei director Margareta Sava, care a incurajat si inlesnit desfasurarea acestei actiuni in gradinita noastra, au ajutat copiii sa construiasca din lego, figuri geometrice si betisoare colorate, mijloace de transport ecologice, cum ar fi: biciclete, trotinete, triciclete, carute.

Si asa cum, orice stradanie este recompensata, copiii au primit jucarii, dulciuri si diplome, din partea reprezentantilor Primariei Municipiului Bistrita si ai Agentiei pentru Protectia Mediului, iar din partea Directiei de Sanatate Publica, materiale informative despre un stil de viata sanatos.

Multumim tuturor persoanelor si institutiilor implicate in aceasta actiune si asteptam sa colaboram, in continuare si pe alte teme legate de protectia mediului inconjurator, colaborare de pe urma careia vor avea de castigat, in primul rand copiii, care speram ca vor avea grija de sanatatea lor si a celor din jur, prin pastrarea curata a mediului.

 

Prof. Mariuta Sandor.

.

Foto - arhiva Bistritanews.ro

 

 

0 comentarii2247 vizualizări20 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0