Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 19 Martie 2024 - 14587
Liceul de Muzica "Tudor Jarda", Bistrita pune accent pe dezvoltarea personala a cadrelor didactice.

Incepand cu data de 08.10, cadrele didactice de la Liceul de Muzica "Tudor Jarda", Bistrita au ales sa raspunda pozitiv provocarii lansate de Daniela Nica, speaker, teacher si coach certificat John Maxwell Team. Astfel, la initiativa domnului director al Liceului de Muzica, profesorul Claudiu Sular si impreuna cu acesta, un grup de profesori ai unitatii de invatamant au decis sa participe la un numar de 8 intalniri saptamanale care pun accentul pe dezvoltarea personala, asa cum o vede liderul in domeniu, John Maxwell. Asa cum suna si invitatia lansata cadrelor didactice, investitia in propria persoana este deosebit de importanta, asa incat am luat decizia de a ne alatura unui grup mastermind pentru a studia "Cele 21 de legi supreme ale liderului", de John Maxwell. Intalnirile, adresate tuturor, sunt cele in care se unesc "mintile deschise" ale oamenilor care vor sa-si creasca nivelul rezultatelor. Marsand pe ideea fundamentala potrivit careia leadership-ul inseamna de fapt influenta, Daniela Nica ne conduce pas cu pas spre ceea ce stiam deja - ca orice profesor este un lider, indiferent de pozitia pe care o ocupa, deoarece modeleaza caractere si influenteaza personal si profesional fiecare elev pe care il indruma. Luandu-si un anagajament de durata, profesorii de la Liceul de Muzica "Tudor Jarda", au decis ca, impreuna, nivelul lor de dezvoltare personala ii poate influenta pozitiv si profesional si pe elevii cu care intra in contact, dar si pe oamenii din anturajul propriu, aducand cu sine in cadrul intalnirilor "entuziasm si vibratii pozitive" care sa conduca, in mod constructiv, spre schimbari pozitive si imbunatatiri in viata noastra si a celor cu care interactionam.

In cadrul intalnirilor, s-a pus accentul pe influenta pe care profesorii au o asupra elevilor lor, dar si asupra colegilor, grupul mastermind functionand pe principii de colaborare si de impartasire a experientelor care duc la o motivare superioara si o crestere intrinseca personala si profesionala. S-a pus in discutie conceptul de "mastermind" si care este valoarea pe care alaturarea la un astfel de grup o va aduce in rezultatele fiecaruia. Premisa de la care s-a pornit a fost aceea ca insusirea si aplicarea legilor leadership-ului ne pot face lideri mai buni, putand incepe construirea unei echipe puternice si eficiente, evitand pierderi de timp, energie si de multe ori bani, cauzate de invatarea acestora doar prin experienta proprie. "Stiu care este obiectivul personal si/sau de echipa pe termen mediu si lung? Cat de bine cunosc traseul pe care "navighez"? Dar "nava"?", "Pe ce pun valoare oamenii cei mai apropiati mie? Tin cont de asta atunci cand ma raportez la ei?" sau "Cum pot sa adaug in mod intentionat valoare oamenilor?", "Care este planul meu de dezvoltare personala?" sunt doar cateva la intrebarile la care am fost invitati sa reflectam, discutiile curgand in mod firesc de la sine.

Pentru ca avem cu totii un prag limitativ, dar si pentru ca ii influentam inevitabil pe cei pe care ii educam sau ii intalnim, ne dorim sa ne dezvoltam una din cele 21 de calitati ale liderului, pentru a putea "creste" in permanenta. Asa cum Daniela Nica precizeaza in cadrul intalnirilor, liderul nu este neaparat unul de pozitie, pe care ceilalti il asculta doar pentru ca "trebuie", asa incat profesorii participanti asteapta cu entuziasm fiecare intalnire, pentru a-si putea dezvolta inclusiv abilitatile de relationare eficienta, profesionala si pozitiva cu ceilalti colegi si cu elevii al caror destin il influenteaza mai mult sau mai putin voit. 


Consilier educativ, Profesor Roxana Kovacs .



0 comentarii2968 vizualizări23 octombrie 2013




rss 2.0
rss 2.0