Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 31 Mai 2020 - 2250 vizitatori azi
Evenimente ecologice marcate la "Liceul Tehnologic Agricol".

La data de 7 noiembrie, toate "Eco-Scolile" de pe mapamond celebreaza "World Day of Action" (WDA). "World Day of Action" este un moment potrivit pentru ca toti elevii sa se implice in activitati pentru o lume mai sustenabila. La fiecare activitate pe care o desfasuram ar trebui sa avem in vedere protejarea mediului inconjurator si sa tinem cont de faptul ca dispunem de resurse limitate, pe care nu ar trebui sa le epuizam. Generatiile viitoare depind de noi.

Pentru a marca acest eveniment in calendarul ecologic, "Liceul Tehnologic Agricol din Bistrita" a lansat un concurs fotografic cu tema "Toamna in parcurile bistritene."

Cel de-al doilea eveniment marcat in cadrul liceului - prin vizionarea de prezentari Power Point si discutii pe tema zilei - a fost "Ziua Internationala a Zonelor Urbane", cunoscuta si sub numele de "Ziua Mondiala de Planificare a Oraselor", zi sarbatorita incepand din 1949, in 30 de tari de pe patru continente, in fiecare an la data de 8 noiembrie. Cu aceasta ocazie toata atentia se axeaza pe problema urbanizarii si pe impactul pe care acest fenomen aflat in plina expansiune il detine in dezvoltarea durabila a societatii.

In fata unor astfel de provocari trebuie sa adoptam o atitudine responsabila in care vom plasa pe un loc fruntas mediul inconjurator, motiv pentru care toti trebuie sa ne implicam si sa lucram pentru acelasi obiectiv - orice demers care vizeaza progresul unei societatii trebuie sa tina cont de costurile asupra mediului si asupra comunitatii locale.

Citatul zilei: "Nu te indoi niciodata ca un grup mic de oameni care gandesc si sunt dedicati pot schimba lumea. Adevarul e ca e singurul lucru ce a salvat lumea pana acum." - Margaret Mead

 

Liana Beudea.

0 comentarii2429 vizualizări08 noiembrie 2013




rss 2.0
rss 2.0