Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Ziua Nationala fara Tutun - 21.11.2013.

Joi, 21.11.2013, vor avea loc activitati dedicate Zilei Nationale fara Tutun, pentru elevii din scolile din judet. Scopul activitatilor consta in implicarea unui numar cat mai mare de elevi in realizarea unor discutii ce urmaresc imbunatatirea calitatii vietii, dezvoltarea stilului de viata sanatos si transmiterea unor mesaje educationale de impact prin intermediul diferitelor metode folosite de catre profesorii consilieri din scolile implicate in proiect.

 In acest an, pentru celebrarea Zilei Nationale fara Tutun, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a stabilit ca activitatile sa se desfasoare pe tema: "Interziceti publicitatea, finantarea si promovarea tutunului!, cu urmatoarele obiective specifice:

•           indemnarea statelor membre sa implementeze art.13 din Conventia Cadru de Control a Tutunului, care se refera la interzicerea publicitatii, sponsorizarii si promovarii tutunului astfel incat cat mai putine persoane sa fie tentate sa fumeze;

 •           incurajarea mobilizarii locale, nationale si internationale in vederea contracararii eforturilor industriei tutunului de a submina controlul aplicat de institutiile statului, in special a eforturilor de a interzice publicitatea, sponsorizarea si promovarea tutunului.

 Astfel, specialistii CJRAE B-N, impreuna cu partenerii: Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog B-N, Directia de Sanatate Publica B-N, Inspectoratul Scolar Judetean B-N, Asociatia "Onisim" Bistrita, Penitenciarul Bistrita, vor desfasura, in mediul scolar, activitati de informare, sensibilizare si constientizare asupra efectelor nocive cauzate de consumul de tutun, de petrecere a timpului liber, de formare de abilitati in scopul cresterii influentei factorilor de protectie si scaderii influentei factorilor de risc, subscrise temei propuse de OMS, cu logo-ul "Interziceti publicitatea, finantarea si promovarea tutunului!".

 Coordonatori si responsabili de reusita acestor activitati sunt urmatoarele persoane din cadrul CJRAE-BN:      CJRAE BN: director - prof. Daniela Hudrea.

CJAP  BN: Bianca Florea - profesor consilier scolar, Tudor-Daniel Pavelea - profesor consilier scolar, Luciana Sidor, coordonator - CJAP BN.

BISTRITA: Brics Daniela Maria - Colegiul Tehnic "Infoel" - profesor consilier scolar. Intre orele 8-11 activitatile se vor realiza cu elevii claselor a X-a a XI-a (elevii vor viziona filmul A doua sansa si vor discuta pe baza lui).

SINGEOR-BAI: Ureche Ana Maria - Liceul Teoretic "Solomon Halita" - profesor consilier scolar. Intre orele 11-12 la Scoala Gimnaziala "Iustin Iliesiu" Anies, activitatile se vor realiza cu elevii claselor a VIII-a, iar de la ora 13:00, la Casa de Cultura din Singeroz-Bai, se vor desfasura activitati cu elevii claselor a X-a si a XI-a.

Coordonator CEPECA BN, Borcani Maria -inspector de politie psiholog.

 

Date contact: CJRAE BN   E-mail: cjraebn@yahoo.com

Telefon:  0363.401110

0 comentarii2835 vizualizări20 noiembrie 2013




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0