Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 21372 vizitatori azi
Sa dezvoltam impreuna o consiliere profesionala eficienta.(14 poze)

1.Denumire proiect: Leonardo da Vinci - Transfer de inovatie: CO-BUILDING A GOOD GUIDANCE (Sa dezvoltam impreuna o consiliere profesionala eficienta)

2.Context: Proiectul porneste de la o probleme identificate la nivelul parteneriatului: abandonul scolar si consiliere profesionala deficitara, corelate cu dificultatea pe care o intampina tinerii in a-si gasi un loc de munca.

3.Finantator: Agentia Nationala pentru Formare Profesionala Italia

4.Valoarea proiectului pentru intreg parteneriatul: 390 000 euro

5.Grup tinta: elevi din clasa a X-a de la profilele tehnologice sau economice - 12 unitati de invatamant din BN (an I de proiect) si elevi din clasa a VIII-a (an II de proiect)

6.Obiectivul proiectului: imbunatatirea motivatiei elevilor pentru invatare prin dezvoltarea capacitatii de analiza a propriului parcurs profesional. Se estimeaza ca implementarea proiectului va duce la scaderea abandonului scolar, facilitarea gasirii unui loc de munca, reducerea temerilor personale in ceea ce priveste accesul pe piata muncii, imbunatatirea calitatii vietii.

7.Parteneri: Italia - coordonator, Franta, Elvetia, Letonia, Olanda, Romania (ISJ BN si ISJ Arad)
- 87 scoli din tarile partenere
- 3500 elevi din tarile partenere, din care 1200 elevi din Romania (600 din BN si 600 din AR)

8.Scoli partenere din judet: C. T. Infoel Bistrita, L. T. Grigore Moisil Bistrita, Liceul Agricol Bistrita, Liceul de Servicii Bistrita, L. T. Forestier Bistrita, Colegiul Silvic Transilvania Nasaud, Colegiul Economic Nasaud, Liceul Agricol Beclean, Liceul T. Henri Coanda Beclean, C.N.A. Muresanu Bistrita, Liceul Tehnologic Telciu, Liceul Radu Petrescu Prundul Bargaului, Liceul Tehnologic Lechinta

9.Produse finale:
- un concurs international de punere intr-o forma artististica (video, machete, etc.) a optiunilor de cariera ;
- chestionare de orientare profesionala in limbile fiecarei tari participante si un ghid de aplicare.

.

Foto - Marius Chiuzan.

0 comentarii2807 vizualizări21 ianuarie 2014
rss 2.0
rss 2.0