Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
UNIREA PRINCIPATELOR ROMANE SARBATORITA LA LICEUL CU PROGRAM SPORTIV BISTRITA.

Unirea fusese cea mai indrazneata si cea mai inteleapta fapta a natiunii romanesti. Indrazneata pentru ca s-a savarsit impotriva vointei si a dorintei tuturor marilor puteri europene si inteleapta pentru ca, dupa veacuri de zbuciumari, parintii patriei prevazusera, in sfarsit, ca numai Unirea poate sa fie parghia de inaltare a neamului romanesc.  Tribuna din 24 ianuarie 1909.

    Ziua de 24 ianuarie 2014 a fost sarbatorita de elevii Liceului cu Program Sportiv in Sala Festiva, impreuna cu conducerea liceului si cadrele didactice. Activitatile organizate au fost: prezentari power-point Unirea Principatelor Romane. Odinioara si azi, A.I. Cuza- omul si epoca sa; expozitie de desene si postere cu tema Mica Unire reflectata in arte; concurs scolar Mica Unire- oameni, fapte, locuri. Chiar daca specializarea de baza este activitatea sportiva, elevii s-au dovedit receptivi, implicandu-se activ in activitatile organizate demonstrand ca isi cunosc trecutul si au un mare respect pentru istoria poporului din care fac parte. Organizatorii acestei manifestari au fost profesorii de istorie Galben Calin si Simioanca Simona,sprijiniti de conducerea liceului si colegi.

 

 

 

0 comentarii3017 vizualizări24 ianuarie 2014




rss 2.0
rss 2.0