Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 8496 vizitatori azi
Elevii isi aleg noii lideri la nivel national.

In perioada 4-7 februarie 2014 se desfasoara, la Brasov, Adunarea Generala a Consiliului National al Elevilor, care reuneste peste 200 de reprezentanti ai elevilor din cele 41 de judete ale tarii, dar si din municipiul Bucuresti. Evenimentul este organizat de catre Biroul Executiv al Consiliului National al Elevilor si de catre Consiliul Judetean al Elevilor Brasov cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale, al Inspectoratului Scolar Judetean Brasov si al altor parteneri locali si nationali.

           Deschiderea oficiala a Adunarii Generale va avea loc  in data de 5 februarie 2014, incepand cu ora 10, in sala festiva a Colegiului National "Andrei Saguna" din Brasov, in prezenta domnului prof. univ. dr. Remus PRICOPIE, Ministrul Educatiei Nationale,  precum si a doamnei prof. univ. dr. Ecaterina ANDRONESCU, presedintele Comisiei pentru Invatamant, Stiinta, Tineret si Sport din Senatul Romaniei. Alaturi de reprezentantii elevilor vor fi si alti reprezentanti ai  Guvernului, ai autoritatilor locale si parteneri nationali.
             In cadrul evenimentului se va stabili planul strategic de actiune al Consiliului National al Elevilor pentru anul 2014-2015, se va prezenta raportul de activitate al organizatiei, vor avea loc alegeri pentru func
tiile de Presedinte, Secretar al Departamentului de Organizare Interna si Secretar al Departamentului de Comunicare si Educatie (Relatii Externe).
De asemenea, pe langa alegerea noului board al organizatiei, vor mai avea loc diverse sesiuni de formare in vederea dezvoltarii substructurilor, respectiv a sistemului de comunicare interjudeteana/ interregionala si stabilirea strategiei de dezvoltare a Consiliului National al Elevilor pe termen scurt, mediu si lung.
Directiile strategice de dezvoltare ale organizatiei vor fi dezbatute in cadrul celor patru ateliere de lucru, si anume "Politici educationale, sociale si de tineret", "Organizare interna si Human Resources (HR)", "Relatii externe si Public Relations (PR)", respectiv "Statutul Elevului". Totodata, se va concretiza un plan strategic si eficient in vederea aprobarii Statutului Elevului, document ce contine nu doar drepturile elevilor, ci si obligatiile acestora.
In cadrul celei de-a patra zi a Adunarii Generale a Consiliului National al Elevilor va avea loc o dezbatere intre reprezentantii Ministerului Educatiei Nationale si cei ai Consiliului National al Elevilor.
Atat deschiderea oficiala, cat si sesiunea de alegeri a reprezentantilor elevilor la nivel national, vor fi transmise in direct prin intermediul platformei suport a Consiliului National al Elevilor,
www.wedu.ro.

Contact:
Cristian Girneata - Secretar al Departamentului de Relatii Externe
Telefon: 0760 096 517
e-mail: garneata.cristian@yahoo.com

 .

Consiliul National al Elevilor din Romania a fost infiintat in baza OMECT nr. 2782/2007. In prezent, Consiliul Elevilor functioneaza in baza Regulamentului de organizare si functionare aprobat prin ordin de ministru nr.4247 din 26.06.2010.
Consiliile Elevilor sunt singurele structuri care apara interesele elevilor la nivel local
si national, promotori ai dezvoltarii climatului scolar, dar si un cadru de dezvoltare, de educatie civica autentica si de formare a unor cetateni responsabili.
Consiliul Na
tional al Elevilor este structura care reprezinta in prezent peste 3.200.000 de elevi din Romania, fiind un factor important al democratizarii scolii si incurajarii relatiei de parteneriat profesor-elev. Prin intermediul acestui cadru de organizare, elevii isi pot alege reprezentantii pe baza principiului legitimitatii, pot formula puncte de vedere specifice lor si pot elabora propuneri pentru imbunatatirea calitatii vietii scolare. 

 

0 comentarii3283 vizualizări03 februarie 2014
rss 2.0
rss 2.0