Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Duminica 27 Septembrie 2020 - 3964 vizitatori azi
"CiNE Conteaza pe Tine? "

A doua activitate a proiectului "CiNE conteaza pe Tine", implementat de Asociatia Elevilor Mehedinteni si co-finantat prin Programul Tineret in Actiune, actiunea 5.1 - Intalniri ale tinerilor cu responsabili ai politicilor de tineret, a avut loc, in perioada 20 - 23 februarie 2014, in statiunea Baile Herculane din judetul Caras-Severin.

   Din partea delegatiei Bistrita-Nasaud, a fost prezent Peica Emanuel , Director de departament : Mobilitate ,Informare ,Formare si Consiliere in cadrul Consiliului Judetean al Elevilor. Acesta s-a implicat activ in sesiunile de lucru ce s-au desfasurat in cadrul proiectului si si-a adus aportul propriu prin experienta pe care o detin, prezentand, in plenul seminarului,  viziunea elevilor din judetul Bistrita-Nasaud si problemle cu care acestia se confrunta.
Pe parcursul Seminarului National de Instruire a Secretarilor, participantii au luat parte la diverse sesiuni de formare, coordonate de reprezentanti ai structurii suport a Consiliului National al Elevilor, profesori formatori, si de un secretar expert, ce are contact direct cu documentele ce privesc elevii. Temele abordate in cadrul atelierelor vor fi: deprinderea abilitatilor de identificare a principalelor categorii de elevi cu dificultati de adaptare, generate de natura sociala si/sau etnica, printr-un studiu realizat la nivelul fiecarui judet din tara, centralizarea datelor si realizarea unei mese rotunde / cafenea publica cu elevii din mediul rural, cu cei care provin din familii dezorganizate sau cu cei cu deviatii comportamentale, cu cei cu venituri mici pe membru de familie si cu acei consumatori de alcool/droguri/substante de natura halucinogena, ce  pericliteaza integritatea fizica si psihica.
Membrii ce au participat la acest Seminar vor disemina informatiile primite ,in decursul a 60 de zile, alaturi de colegii din Consiliile Judetene ale Elevilor din care provin, iar impreuna vor identifica tipologiile de elevi de la nivelul fiecarei scoli, apoi le vor clasifica si vor realiza un centralizator cu date relevante la nivel judetean.
Pe langa secretarii Consiliilor Judetene ale Elevilor si autoritati locale, a fost invitat si Romeo MOSOIU, Consilier al Ministrului Educatiei Nationale.
   Asadar, Consiliul National al Elevilor, structura reprezentantiva a elevilor din Romania, urmareste  identificarea grupurilor vulnerabile de elevi care nu au acces la mediul nonformal si implicarea acestora in activitati care sa corespunda nevoilor de dezvoltare personala.


0 comentarii2590 vizualizări25 februarie 2014
rss 2.0
rss 2.0