Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 25 Mai 2020 - 17302 vizitatori azi
S-a dat startul Scolii Altfel.

"Respectand traditia, Consiliul National al Elevilor este, pentru al treilea an consecutiv, partener al Ministerului Educatiei Nationale in planificarea si organizarea activitatilor din cadrul programului "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!". Saptamana 7-11 aprilie 2014 va sta sub semnul non-formalului, elevii din intreaga tara urmand sa desfasoare activitati extracuriculare si extrascolare, avand un orar specific. Consiliul National al Elevilor recomanda tuturor institutiilor de invatamant preuniversitar organizarea activitatilor astfel incat sa respecte urmatoarele tematici:

  • Luni: Arta/Activitati artistice
  • Marti: Sport/Activitati Sportive
  • Miercuri: Cultura/Activitati culturale
  • Joi: Voluntariatul/Activitati de Voluntariat
  • Vineri: "Accentul cade pe tine!"

Scopul programului este de a implica copii prescolari, elevii, cadrele didactice si parintii in activitati care sa corespunda intereselor si preocuparilor tinerilor, axandu-se pe dezvoltarea aptitudiniilor si talentului cu care sunt inzestrati. Programul "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!" reprezinta un mod perfect pentru stimularea creativitatii, atat in randul elevilor, cat si in randul profesorilor, prin propunerea de activitati cat mai originale, care sa se plieze pe nevoile lor. Aceste propuneri au fost facute in primul semestru al anului scolar in curs, fiind dezbatute de catre Consiliile Elevilor, apoi in cadrul consiliilor profesorale si selectate initiativele agreate de majoritatea elevilor. Planificarea activitatilor ce se vor desfasura in cadrul programului in fiecare unitate de invatamant preuniversitar  s-a facut conform anexei la ordinul Ministerului Educatiei Nationale nr. 3818/2013, privind structura anului scolar 2013-2014.
Eduard MITITELU, presedintele Consiliului National al Elevilor, declara: "Invit colegii din intreaga tara sa se implice activ in acest program. <> reprezinta sansa noastra sa ne dezvoltam, atat pe plan profesional, cat si personal. Este o oportunitate de care trebuie sa beneficiem! Scoala impune anumite rigori, anumite standarde, dar acest program permite elevilor din intreaga tara sa iasa din rutina, sa faca ceva nou, ceva ce ii va ajuta in viitor. Este important ca parintii si cadrele didactice sa fie alaturi de noi, elevii, impreuna sa descoperim schimbarile pe care le putem aduce comunitatii si astfel sa se intareasca relatia dintre factorii ce compun triunghiul actului educational: elevi-profesori-parinti. Totodata, rog autoritatile sa se implice in cadrul activitatilor desfasurate in aceasta saptamana, cu rolul de a descoperi potentialul generatiei de azi, dar mai ales de maine. Dragi colegi, este momentul vostru, este sansa voastra de a va descoperi, fiti altfel si ramaneti altfel !

 

 

0 comentarii1778 vizualizări07 aprilie 2014
rss 2.0
rss 2.0