Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Scoala Altfel "Sa stii mai multe, sa fii mai bun"- Activitati in CJRAE BN.

In saptamana 7-11 aprilie 2014 CJRAE BN, prin profesorii consilieri scolari din CJAP BN si din cabinetele de asistenta psihopedagogica, a derulat o serie de activitati specifice Saptamanii Altfel cu mesajul "Sa stii mai multe, sa fii mai bun". Activitatile au vizat implicarea elevilor in procesul de luare a deciziei privind cariera, de prevenire a comportamentelor violente si de promovare a unui stil de gandire sanatos. Strategiile de lucru au urmarit imbunatatirea calitatii vietii, dezvoltarea stilului de viata sanatos si transmiterea unor mesaje educationale de impact prin intermediul diferitelor metode folosite de catre profesorii consilieri din scoli.

Luni 7.04.2014, patru reprezentanti ai Consiliului Judetean al Elevilor Bistrita-Nasaud au ales sa petreaca o zi in institutia CJRAE BN pentru a cunoaste principalele responsabilitati, atributii si activitati desfasurate de consilierii scolari din CJAP BN, fiind "consilieri pentru o zi". 

 In perioada 7-10 aprilie 2014, consilierii scolari din CJRAE B-N, impreuna cu specialistii din  cadrul Directiei Generale de Asistenta si Protectia Copilului B-N, au desfasurat, in mediul scolar, o serie de activitati de informare, sensibilizare si constientizare asupra efectelor cauzate de violenta in familie, de dezvoltare de abilitati socio-emotionale in scopul cresterii influentei factorilor de protectie si scaderii influentei factorilor de risc, cu tema: Prevenirea si combaterea violentei in familie. S-au implicat in derularea acestor activitati urmatorii consilieri scolari: Anamaria Tofan de la Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare, Bistrita, Ana Maria Ureche de la Liceul Teoretic "Solomon Halita", Singeorz-Bai, Viorica Bors de la Liceul Tehnologic "Liviu Rebreanu", Maieru, Niculina Plesa de la Liceul Tehnologic de Servicii, Bistrita si Andreea Petrut de la Scoala Gimnaziala Lucian Blaga, Bistrita. Acest program de prevenire si combatere a violentei in familie a fost coordonat de: Alina Sangeorzan si Liliana Prasca din cadrul DGASPC BN.

 Miercuri, 9.04.2014, intre orele 11- 14, la CJAP BN a avut loc o activitate de consiliere si orientare scolara, cu tema: "Indrazneste sa devii ceea ce esti!". Au participat la aceasta activitate un numar de 20 de elevi din clasa a VIII-a C, de la Colegiul National Liviu Rebreanu, Bistrita. Activitatea a constat in  exercitii de autocunoastere, joc de rol, completare de fise si chestionare (hexagonul intereselor, harta inimii, test de personalitate), realizare de postere, pe grupe, pentru fiecare tip de interese (tipologia Holland - RIASEC). Elevii s-au implicat activ pe tot parcursul activitatii, feedback-ul lor fiind unul pozitiv: "am ajuns sa ma cunosc mai bine", "am inteles mai bine ceea ce vreau", "mi-au placut doamnele care si-au facut timp pentru noi", "am aflat ce domeniu mi se potriveste", "mi-au placut foarte mult jocurile si prezentarea proiectelor", " activitatea m-a facut sa ma gandesc la viitor".

 Responsabili de reusita acestor activitati desfasurate in cadrul Saptamanii Altfel au fost: prof. Daniela Hudrea, director CJRAE BN, profesor consilier scolar Luciana Sidor, coordonator CJAP BN, prof. consilier Bianca Florea, prof. consilier Cristina Harap si prof. consilier Tudor-Daniel Pavelea.

Date contact: CJRAE BN   E-mail: cjraebn@yahoo.com

                                 Telefon:  0363401110

0 comentarii3381 vizualizări11 aprilie 2014




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0