Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Vineri 29 Mai 2020 - 8152 vizitatori azi
ZIUA INVATARII PRIN COOPERARE.(32 de poze)

Fiind in pragul alegerii liceului la care vor continua studiile, clasa a VIII- a C, a Sc. Gim. Nr. 1 , Bistrita, si-a propus sa viziteze cateva licee din oras. Consultand optiunile lor am ales Colegiul National "Andrei Muresanu", Liceul teoretic Sanitar si Liceul cu Program Sportiv.

   La Liceul Sanitar am fost primiti de doamna profesoara Ladar Claudia si un grup de eleve care ne-au insotit prin salile de clasa unde am gasit elevi in activitate, am vizitat si salile unde studiaza postliceal asistentii medicali. Elevii au fost impresionati de tot ce au vazut dar mai ales de manechinul Jimi, pe care isi fac studiile asistentii. La plecare, elevii au primit un "fluturas" special realizat de elevii liceului pentru vizitatori.

    C.N.A.M. Bistrita a fost joi in mare sarbatoare, pentru ei a fost "ziua portilor deschise". Au pregatit un program special, prin care si-au prezentat liceul si au fost vizitati nu numai de elevii de gimnaziu dar si de elevi ai altor licee. Noi am avut onoarea de a fi primiti de Cristiana Chiuzan, fosta eleva a scolii noastre, care cu mare profesionalism si-a prezentat liceul, astfel ca a reusit sa-i ajute pe elevii care erau indecisi sa aleaga acest colegiu. Am asistat la un dans modern si o prezentare de moda cu vanzare, facuta de elevele de la profilul pedagogic, unde am avut ocazia sa-mi revad foste eleve. Totul a fost minunat dar noi a trebuit sa ne andreptam spre urmatorul obiectiv.

    Liceul cu Program Sportiv a organizat in aceasta zi "Targul de produse si servicii" la care noi am ajuns pe sfarsite dar am apucat sa gustam bunatatile pregatite de ei. Doamna dir. adj. Mariana Mihestean, ne-a prezentat liceul, incepand cu directiunea, unde se afla o parte din trofeele celor de la sport si ne-a vorbit despre profilul turism si servicii, protectia mediului de care elevii erau interesati.

  Pe aceesi tema, clasa a VIII-a C, a participat si la o activitate interactiva in cadrul proiectului " INVATA SA INVETI", realizat de studenti ai facultatii de psihologie. Aceasta activitate a fost realizata in colaborare cu psihologul scolii, Elena Netan, care i-a avut elevi pe majoritatea studentilor implicati. Afost o activitate care i-a implicat direct pe elevi in recunoasterea stilurilor de invatare si la care au raspuns foarte bine. Suntem mandre ca am educat astfel de elevi care nu uita scoala din care au plecat si ne implica in proiectele lor. A fost o zi extrem de reusita care a primit nota 10 cu felicitari!

   Vizitele la licee reprezinta o activitate foarte eficienta in orientarea scolara si profesionala dupa cum spun elevii:

  • Mi-a placut ca am avut ocazia sa cunosc liceele;
  • Ne-am format o idee despre licee si ne-am dat seama unde vrem sa mergem mai departe la scoala;
  • A fost o experienta unica pentru mine, deoarece am putut sa ne creem o parere despre licee.

 Imaginile care insotesc aceasta succinta prezentare spun mult mai mult!

Prof. Maria Pop.

0 comentarii2065 vizualizări14 aprilie 2014
rss 2.0
rss 2.0