Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 25 Mai 2020 - 12768 vizitatori azi
Copiii de la Piatra Fantanele in decor bistritean.

"Aceasta este ziua, pe care a facut-o Domnul, sa ne bucuram si sa ne veselim intru ea". Bucuria Pastilor s-a prelungit in Saptamana Luminata printr-o minunata suita de scenete prezentata de elevii Scolii Gimnaziale Piatra Fantanele. Indrumati de parintele duhovnic Gavriil si de maicutele de la Manastirea Piatra Fantanele, prin grija speciala a Maicii Stareta Pamfilia, acestia au regizat, in ciuda obstacolelor impuse mai ales de distanta dintre casele lor si manastire (chiar 10 km), un spectacol compus din sase scenete religioase, demne de adevaratii profesionisti, de care ne-am bucurat joi, 24 aprilie, incepand cu ora 18, la Palatul Copiilor Bistrita.

            Totul a fost organizat in cele mai mici detalii, de la decor si costume pana la replici si suport tehnic prin fundalul muzical, imagini proiectate, care au insotit scenetele.

            "Tot in prima zi, a Invierii, Domnul s-a aratat intai Mariei Magdalena, din care scosese sapte demoni!" (Marcu 16, 9), iar elevii ne-au prezentat povestea femeii mironosite in sceneta intitulata "Pocainta si curajul Mariei Magdalena".

            "Tata, gresit-am Cerului si fata de tine; nu mai sunt vrednic sa ma numesc fiul tau. Fa-ma ca pe unul din argatii tai." (Luca 15, 17), si-a spus fiul risipitor pe care l-am vazut intorcandu-se acasa in cea de-a doua sceneta -"Intoarcerea fiului risipitor".

            "Pentru ce cautati pe Cel viu intre cei morti? Nu este aici ci a inviat. Aduceti-va aminte cum v-a spus pe cand era inca in Galileea cand zicea ca Fiul Omului trebuie sa fie dat in mainile pacatosilor, sa fie rastignit si a treia zi sa invieze. Si ele si-au adus aminte de cuvintele Lui" (Luca 24, 5-8), iar copii au reamintit si celor prezenti aceste vorbe in partea a treia a spectacolului - "Femeile mironosite la mormant".

            "Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in rai" (Luca 23, 43). In rai a ajuns si talharul din sceneta "Spovedania talharului pe cruce si intalnirea lui cu Hristos in rai", un rai al sufletului, invatandu-ne ca si noi ne putem mantui.

            Importanta Sfintelor Taine a fost pusa in evidenta prin "Cearta florilor" care, dupa o lunga disputa, au ajuns la concluzia ca toate sunt la fel de importante, mai ales daca raman unite.

            Senzatie a facut si "Samburica Bramburica", un copil care incearca sa fie un bun crestin, dar intarzie la slujba si nu este atent la rugaciune, invatand, in cele din urma, cu ajutorul unui batran, ce trebuie sa faca pentru a-I fi pe plac lui Dumnezeu.

            Elevii au reusit sa ridice sala in picioare, printre cei prezenti numarandu-se si parintele diacon Ioan si parintele Andrei de la Manastirea Nicula, cadre didactice de la Scoala Gimnaziala Piatra Fantanele, dl profesor Sever Suteu, director al Palatului Copiilor, alaturi de multe cadre didactice din institutia gazda, iubitori de arta, crestini bucurosi de ceea ce s-a prezentat.

            Ii felicitam inca o data pe copii si pe maicute, ii aplaudam din tot sufletul si ii mai asteptam si altadata sa ne incante cu talentul si daruirea lor. Hristos a inviat!

 

 

Alexandra Andrecut, clasa a IX-a

Jurnalism, Palatul Copiilor Bistrita. 

0 comentarii2002 vizualizări28 aprilie 2014
rss 2.0
rss 2.0