Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 01 Iunie 2020 - 16246 vizitatori azi
Concursul "EXPRIMA-TE LIBER!"

Vineri, 9.05.2014 va avea loc Concursul Exprima-te liber, etapa judeteana, pentru elevii din ciclul gimnazial si liceal, incepand cu ora 14.00 la Sala festiva a Scolii Gimnaziale Nr. 4, Bistrita.In cadrul  proiectului "EXPRIMA-TE LIBER!" Centrul Judetean de Resurse si de Asistenta Educationala Bistrita-Nasaud si Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica Bistrita-Nasaud in parteneriat cu CJRAE Salaj si CJAP Salaj vor realiza in perioada martie - iunie 2014, a treia editie a concursului national de consiliere scolara prin art-terapie "Exprima-te liber!".

Scopul concursului consta in implicarea unui numar cat mai mare de elevi  de nivel gimnazial si liceal in realizarea unor lucrari ingenios concepute si transmiterea unor mesaje educationale de impact prin intermediul diferitelor tehnici de exprimare specifice art-terapiei. Prin acest proiect consilierea se realizeaza in cadrul unui concurs cu public, in care rolul consilierului este preluat de catre elevii participanti, care transmit mesaje pozitive, educative si originale pe o tematica de actualitate, prin tehnici de exprimare art-terapeutice, la libera alegere.

Concursul se axeaza pe  tema "Gandul - prieten sau dusman". Prin abordarea acestei tematici se urmareste imbunatatirea calitatii vietii si dezvoltarea stilului de viata sanatos. Elevii se vor exprima liber, individual sau in grup, utilizand tehnici art-terapeutice (muzica, desen, pictura, dans, teatru, mima, fotografie, compozitie literara, colaj, afis, etc.). Vor fi apreciate momentele de exprimare care satisfac urmatoarele criterii: originalitate, impact psihologic asupra publicului, caracter educativ. 

La etapa judeteana, organizata de CJRAE BN si CJAP BN, vor participa aproximativ elevi din  scoli gimnaziale  si licee, elevi care au obtinut  premiile I si premiul special in scoala. Elevii care promoveaza etapa judeteana si obtin locul I si premiul special vor participa la faza nationala a concursului "Exprima-te liber" la Zalau, iar castigatorii vor fi premiati cu diplome, sume de bani, tricouri si genti inscriptionate cu logo-ul concursului.

Coordonatori si responsabili de reusita acestui concurs sunt profesorii consilieri: Bianca Florea - CJAP BN, Cristina Harap - CJAP BN, Luciana Sidor, coordonator - CJAP BN, Tudor-Daniel Pavelea - inspector invatamant special si special integrat si director CJRAE BN - prof. Daniela Hudrea.

Date contact: CJRAE BN   E-mail: cjraebn@yahoo.com

Telefon:  0363401022

 

 

 

0 comentarii2296 vizualizări07 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0