Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 20988 vizitatori azi
ALEG CEEA CE-MI PLACE SA FIU!

Proiect ce promoveaza  oferta liceelor si a invatamantului profesional de 3 ani din judetul Bistrita-Nasaud ...prin ora de dirigentie. In data de 8 mai 2014, profesorii consilieri scolari din Cabinetele de Asistenta Psihopedagogica au sustinut in fata dirigintilor claselor a VIII-a din judet  o ora de dirigentie-model in Centrele metodice stabilite de ISJ BN. Aceste activitati de consiliere si orientare profesionala desfasurate cu elevii claselor a VIII-a au avut ca obiectiv promovarea ofertei liceelor si a invatamantului profesional de 3 ani din judetul Bistrita-Nasaud.

CJRAE BN ajuta elevii sa-si aleaga cariera prin urmatoarele activitati:

·         Informarea corecta a elevilor din clasele a VIII-a privind oferta liceelor pentru anul scolar 2014-2015;

·         Consilierea si orientarea elevilor din clasele a VIII-a privind introducerea profilelor noi in licee si a  invatamantului profesional de 3 ani, incepand cu anul scolar 2014-2015; Alternative pentru cat mai multi elevi din clasele a VIII-a in alegerea meseriei care le place;

·         Suport  metodologic pentru diriginti - un set de activitati model pentru orele de Consiliere si orientare  la clasa a VIII-a;

           CJRAE/CJAP BN a realizat o Carte electronica (DVD) ce cuprinde 16 proiecte didactice pentru orele de Consiliere si orientare la nivelul clasei a VIII-a si care promoveaza  oferta liceelor  pentru anul scolar 2014-2015 (inclusiv invatamantul profesional de 3 ani). Proiectele didactice au fost  elaborate de profesorii consilieri scolari iar  materialul va fi distribuit in toate unitatile de invatamant din judet, ca suport metodologic (OSP) pentru orele de Consiliere si orientare.

ISJ BN prin consilierii educativi si responsabilii Comisiei dirigintilor din scoli au asigurat organizarea activitatii metodice in fiecare centru, au moderat discutia de feed-back dupa incheierea activitatii, au aplicat un chestionar de evaluare dirigintilor participanti si au centralizat informatiile obtinute. In acest sens se va intocmi un raport final al activitatii la nivelul fiecarui centru.

Activitatile au fost proiectate si realizate de profesorii consilieri scolari din CJRAE BN: Ana Maria Ureche, Ioana Miti, Raluca Marginean, Niculina Plesa, Adriana Divricean, Iulia Ciharean, Delia Buzila, Ioan Orban, Stela Romanese, Viorica Bors, Zita Toth, Mihaela Mihalca, Daniela Brics, Corneliu Linul, Claudia Rapan, Hajnalka Stoica.

Coordonatorii Proiectului ALEG CEEA CE-MI PLACE SA FIU! sunt: prof. Camelia Tabara ,inspector scolar general, prof. Monica Buboly -inspector scolar, prof. Daniela Hudrea- director CJRAE BN, profesor consilier scolar Luciana Sidor - coordonator CJAP BN , prof. consilier Bianca Florea, prof. consilier Cristina Harap si prof. consilier Tudor-Daniel Pavelea, CJAP BN.

 

 Date contact:

CJRAE BN

E-mail: cjraebn@yahoo.com 

Telefon:  0363401110

0 comentarii2898 vizualizări09 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0