Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 9360 vizitatori azi
SUNT ELEV INTR-O TARA MEMBRA A UNIUNII EUROPENE !

Este genericul sub care s-a desfasurat la Scoala Gimnaziala nr. 1 din Bistrita editia a X- a concursului judetean, dedicat Zilei Europei, organizat de aceasta scoala in parteneriat cu Centrul de informare Europe Direct Bistrita, reprezentat de doamna Codau Cristina Maria si domnul Puiu Ovidiu, iar din partea Consiliului judetean a participat doamna Luscan Corina, care a si inmanat premiile si mentiunile acordate..

Ca in fiecare an gazdele scolii noastre au primit 8 echipaje din judet, fiecare formata din cate patru elevi ai claselor a VI-a sau aVII-a, insotiti de cadrele didactice care au coordonat buna lor pregatire.

Concursul s-a desfasurat pe doua sectiuni: postere si power-point, la alegere.

Doamna Mihaiu Ancuta, director adj. al scolii gazda i-a intampinat cu caldura pe toti participantii, i-a incurajat pe fiecare in parte si impreuna cu doamna Veronica Campeanu, directorul educativ al scolii, le-au oferit participantilor dulciuri, ceaiuri,…favorizand un cadru agreabil pentru o reusita socializare!

Au fost transmise echipajelor un set de cerinte comune: prezentarea unei tari din U.E(localizare, istoric privind aderarea la UE, aspecte fizico-geografice specifice, populatia, minoritati, structura etnica, pe medii, nivel de dezvoltarea economica, brand-urile tarii respective, personalitatii care au adus servicii Europei si lumii, alte aspecte, precum si prezentarea sistemului de invatamant si oportunitatile oferite elevilor de catre stat si comunitate elevilor, dar si cointeresarea participarii elevilor si parintilor la progresul comunitatii.

A fost transmise si criteriile de evaluare ,care au vizat corectitudinea prezentarii fluente a cunostintelor, complexitatea proiectului,aspectul estetic, dar cel mai valoros punctaj a fost acordat originalitatii atat a proiectului cat si a prezentarii.

Toate echipajele s-au prezentat impecabil, asa incat in fiecare an, concursul devine tot mai interesant, atractiv, asteptat cu drag de catre elevi, folosindu-le si pentru o mai buna cunoastere a UE, a valorilor sale, dar si pentru cunoasterea colegilor lor din celelalte scoli, oferind ocazia de a lega noi prietenii, de a se aprecia reciproc, de a schimba idei si experienta,…de a se obisnui sa urmareasca informatii despre UE, mai ales cele privind oportunitatile tinerilor.

Toti participantii au fost castigatori in primul rand prin informatiile dobandite in timpul pregatirii pentru concurs, apoi prin cele vazute si auzite de la colegii lor! Toti au marturisit ca au petrecut clipe emotionante, placute, pe alocuri amuzante si ca se simt imbogatiti cu o experienta de exceptie!

 

La multi ani tuturor europenilor!

Lapuste Geta, organizator si coordonator al echipajelor scolii gazda.

0 comentarii2926 vizualizări10 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0