Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Gandul-prieten sau dusman.

Vineri, 9.04.2014 in Sala Festiva de la Scoala Gimnaziala nr.4 Bistrita s-a desfasurat concursul de Consiliere scolara prin art-terapie din cadrul proiectului  national  "Exprima-te liber" initiat de CJRAE /CJAP  Salaj si organizat la nivelul judetului nostru de CJRAE/CJAP B-N. Anul acesta, tema concursului a fost Gandul-prieten sau dusman, o tema care a suscitat elevii in a-si exprima liber propriile ganduri si trairi.  Astfel, de reusita evenimentului au fost responsabili Hudrea Daniela-director CJRAE BN, Luciana Sidor- coordonator CJAP BN, impreuna cu profesorii consilieri din CJAP BN: Florea Bianca, Harap Cristina si Pavelea Tudor-Daniel.  Au participat cu lucrari deosebit de valoroase un numar de 41 de elevi din judet.

            Scopul concursului a fost implicarea elevilor de nivel gimnazial si liceal in realizarea unor lucrari ingenios concepute si transmiterea unor mesaje educationale de impact prin intermediul diferitelor tehnici de exprimare specifice art-terapiei (muzica, desen, dans, teatru, magie, fotografie, compozitie literara, colaj, etc.).

           Prin acest proiect consilierea s-a realizat in cadrul unui concurs cu public, in care rolul consilierului a fost preluat de catre elevii participanti, care au transmis mesaje pozitive, educative si originale pe o tematica de actualitate, prin tehnici de exprimare art-terapeutice, la libera alegere.

Au fost premiati la nivel gimnazial urmatorii elevi:

Premiul special: Suciu Luisa Patricia, Serban Paula Beatrice, Szekely Roxana si Turcu Roxana de la Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare, Bistrita (sectiunea teatru), profesor consilier Ana Maria Tofan;

Premiul I: Avram Antonia Adelina de la  Liceul Tehnologic "L.Rebreanu" Maieru, (sectiunea eseu), profesor consilier Bors Viorica;

         La nivel liceal s-au acordat urmatoarele premii:

Premiul special: trupa de dans Jokers, formata din: Mutu Daiana, Algeorge Emilian, Carceie Adriana si Neamtiu Oana  de la Liceul Solomon Halita, din Singeorz-Bai (sectiunea dans), profesor consilier Ana Maria Ureche;

Premiul I: Muthi Nicolae si Muthi Danut de la Colegiul Economic Nasaud, (sectiunea muzica) profesor consilier Ana Maria Toderic.

Acesti elevi vor  reprezenta judetul Bistrita -Nasaud la faza nationala de la Zalau, in perioada 13-14 iunie 2014.

Elevii care au participat la acest concurs au dovedit in fapt ca "lucrurile nu sunt bune sau rele in sine, gandirea noastra le face sa fie astfel." (Shakespeare)

0 comentarii2940 vizualizări12 mai 2014




rss 2.0
rss 2.0