Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 01 Iunie 2020 - 15324 vizitatori azi
Aproximativ 8000 de elevi vor putea afla care este cariera potrivita pentru ei.

In perioada 14 - 16 mai, cavarana Samsung Trends of Tomorrow va merge in 3 licee de prestigiu din judet: Colegiul National Liviu Rebreanu (14 mai), Grup Scolar Grigore Moisil (15 mai), Colegiul National George Cosbuc (16 mai). Elevii din clasele terminale de liceu vor afla care este cariera potrivita pentru ei! Stiati ca:

·         74% dintre romanii care au absolvit o institutie superioara de invatamant nu sunt multumiti de profesia aleasa?

·         80% dintre absolventii romani lucreaza in alt domeniu decat acela pentru care s-au pregatit?

·         Majoritatea absolventilor nu-si gasesc un serviciu dupa finalizarea studiilor - mai mult de 25% dintre tinerii sub 25 de ani nu au un loc de munca?

Este fundamental ca tinerii sa-si aleaga cariera intr-un mod SMART, tinand cont atat de interesele si personalitatea lor, cat si de cerintele de pe piata muncii. Acesta este si scopul caravanei Samsung Trends of Tomorrow in cadrul careia aproximativ 8000 de elevi vor putea afla care este cariera potrivita pentru ei si vor primi recomandari de aptitudini digitale pentru domeniile de activitate pe care le aleg.

Mai multe informatii puteti gasi in comunicatul atasat.

 

O zi frumoasa,

Cristina Tudor.

 

 

.

 

Bistrita - 14 mai 2014 - Samsung Electronics Romania, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, continua si anul acesta programul educational "Trends of Tomorrow". In cadrul caravanei, aproximativ 8000 de elevi vor putea afla care este cariera potrivita pentru ei, vor primi recomandari de aptitudini digitale necesare pentru domeniile de activitate pe care le aleg, precum si consiliere in planificarea educationala si profesionala.

 In perioada 14 - 16 mai, cavarana soseste in 3 licee de prestigiu din judet: Colegiul National Liviu Rebreanu (14 mai), Grup Scolar Grigore Moisil (15 mai), Colegiul National George Cosbuc (16 mai). Elevii vor afla care sunt optiunile de cariera care se potrivesc cel mai bine pentru viitorul lor si vor primi recomandari de aptitudini digitale necesare pentru domeniile de activitate pe care acestia le vor alege.

 In Romania, conform unui studiu publicat de ARACIS in 2012, 80% dintre absolventi lucreaza in alt domeniu decat acela pentru care s-au pregatit, iar 75% dintre aceia care au absolvit o institutie superioara de invatamant nu sunt multumiti de profesia aleasa. In acest context, consilierea adecvata in cariera devine un punct cheie pentru viitorul profesional al generatiei actuale de elevi care tinde sa se ghideze mai mult dupa informatiile primite de la familie sau de la cunoscuti.

 "Traim intr-o lume aflata in continua schimbare. Job-urile de azi sunt din ce in ce mai variate si mai complexe, iar aptitudinile digitale au devenit o componenta esentiala pentru o cariera de succes. Astfel, este fundamental ca elevii sa-si aleaga cariera intr-un mod SMART, tinand cont atat de interesele si personalitatea lor, cat si de cerintele de pe piata muncii. Acesta este si scopul caravanei Samsung Trends of Tomorrow in acest an - sa le oferim elevilor oportunitatea de a afla ce cariera li se potriveste cel mai bine si ce abilitati digitale sunt necesare in profesia aleasa", a declarat Mihaela Stanoiu, Marketing Manager in cadrul Samsung Electronics Romania.

 In cadrul editiei din acest an a caravanei educationale aproximativ 8000 de elevi vor avea sansa sa afle ce tipuri de cariere li se potrivesc prin intermediul unui instrument special de testare care le va oferi acestora o imagine realista asupra optiunilor profesionale pe care le pot explora.

 "In cadrul campaniei Samsung Trends of Tomorrow vom oferi elevilor trei tipuri de teste psihologice - Testul Self Directed Search sau Holland, Testul Intelligenz-Struktur-Test 2000R si Testul Big FiveQuestionnaire - considerate a fi cele mai relevante la nivel international in domeniul orientarii vocationale, scolare sau de cariera. Impreuna cu Samsung Electronics Romania, ne dorim ca orientarea vocationala sa devina un trend al zilei de maine, astfel ca fiecare dintre tinerii romani sa poata beneficia de aceste instrumente, extrem de valoroase, in momentul alegerii carierei", a declarat Dan Petre, coordonator platforma www.pemeserie.ro

 Pentru ca digitalizarea este o componenta esentiala in fiecare domeniu de activitate, in completarea tipurilor de cariere potrivite lor, elevii vor primi si recomandari de aptitudini digitale, dezvoltate in parteneriat cu eJobs, pentru a-si putea dezvolta din timp competentele necesare domeniilor pe care vor sa le urmeze in viitor.

Tinerii liceeni vor primi informatii si sfaturi utile atat in cadrul caravanei, cat si pe pagina de Facebook, Samsung Trends of Tomorrow.

 Anul acesta, caravana Samsung Trends of Tomorrow se va desfasura in doua etape - primavara si toamna - si va ajunge in 10 orase ale tarii.

 Despre Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. este un lider mondial in tehnologie, deschizand noi posibilitati pentru oamenii de pretutindeni. Prin inovare si descoperire neincetata, transformam lumea televizoarelor, smartphone-urilor, tabletelor, calculatoarelor, camerelor video, aparatelor casnice, imprimantelor, sistemelor LTE, dispozitivelor medicale, semiconductorilor si solutiilor cu LED-uri. Avem 286,000 de angajati din 80 de tari, cu vanzari anuale de peste 216,7 miliarde de dolari(US). Pentru a descoperi mai multe, va rugam sa vizitati www.samsung.com.

 

0 comentarii2450 vizualizări15 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0