Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Este necesar ca elevii sa intoneze Imnul National.

Marti, 27 mai a.c., in urma deciziei senatorilor de a modifica Legea 75/1994, prin amendamentele propuse, fiecare autoritate si institutie publica se obliga sa mentina permanent Steagul National al Romaniei arborat si sa foloseasca sigiliile cu Stema Nationala. Consiliul National al Elevilor considera ca aceste modificari, readaptate, pot deveni utile pentru sistemul educational romanesc, deoarece in acest mod elevilor din ciclul primar le este insuflat sentimentul patriotic si acestia vor invata sa respecte si sa onoreze insemnele nationale. Pe de alta parte, obligativitatea acestei prevederi va face elevii sa considere intonarea Imnului de Stat drept o rutina, iar in momente speciale acesta nu isi va regasi adevarata valoare. Elevii trebuie sa constientizeze importanta simbolurilor nationale, sa le recunoasca si sa le foloseasca ca pe un catalizator pentru performanta.

Structura reprezentativa a elevilor sustine faptul ca intonarea zilnica a Imnului National al Romaniei va induce sentimentul de patriotism, astfel Consiliul National al Elevilor sustine initiativele de constientizare a valorilor nationale, dar acestea nu trebuie impuse. Este necesara acceptarea si intelegerea lor intr-un mod voluntar de catre toti elevii, in special de cei din ciclul primar.  

 

Contact:
Tudor GAITAN - Secretar al Departamentului de Relatii Externe
Telefon: 0753 462 207
e-mail: tudor.gaitan@gmail.com

 

0 comentarii2877 vizualizări31 mai 2014




rss 2.0
rss 2.0