Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 25 Mai 2020 - 12170 vizitatori azi
"UNIVERSUL EINSTEIN" la editia jubiliara

In week-end-ul 11-13 iulie 2014, Municipiul Bistrita va gazdui editia aX-a, a Concursului National de Fizica "UNIVERSUL EINSTEIN", un proiect al Palatului Copiilor Bistrita si Fundatiei "Proelectron". Competitia, deani buni ajunsa de notorietate nationala, este si in acest an cuprinsa in Calendarul Activitatilor Educative Nationale, aprobat de Ministerul Educatiei Nationale.

Actiunile au debutat in luna martie 2014, iar pana la data de 25 mai 2014, elevi apartinand unitatilor scolare din toata tara , s-au putut inscrie cu proiecte din cadrul disciplinei "Fizica" sau a stiintelor inrudite, la preselectia acestei competitii. S-au inscris astfel un numar de 198 proiecte, elaborate de 337 elevi sub coordonarea a 143 de cadre didactice din 28 de judete ale Romaniei. In urma procesului de preselectie, au fost selectati si invitati pentru a participa si sustine proiectele in faza finala a competitiei un numar de 119 elevi impreuna cu profesorii lor coordonatori. Elevii, vor sustine astfel, 8 proiecte provenind din palate si cluburi ale copiilor, 11 din gimnazii precum si 30 de proiecte apartinand liceelor, colegiilor nationale si grupurilor scolare.

Gazda a competitiei va fi si in acest an de Liceul Tehnologic Special "Sfanta Maria", deschiderea festiva fiind programata pentru sambata 12 iulie 2014, ora 9,30.

Fiind un concurs de anvergura nationala, acesta se bucura de finantarea Ministerului Educatiei Nationale, a Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, a Fundatiei "Proelectron", iar din acest an, si al Fundatiei "eMAG" Romania.

Ne sunt alaturi in calitate de parteneri oferindu-ne pretiosul suport de specialitate, Inspectoratul Scolar al Judetului Bistrita-Nasaud, Casa Corpului Didactic al Judetului Bistrita-Nasaud, S.C. "Betak" S.A. .

Procesul de jurizare al proiectelor prezentate, este asigurat de un juriu de specialitate format din cadre didactice cu o activitate de prestigiu in domeniul fizicii, condus in calitate de presedinte de catre prof. univ. dr. Mihai Todica de la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca, iar in calitate de vicepresedinte, de catre cercetator prof. dr. Silvestru Popescu.

Cu certitudine ca si editia din acest an va fi un pas in fata pentru micii fizicieni astazi, dar de valorosii fizicieni de maine ai Romaniei. Cu siguranta, va fi si un castig pentru fizica, stiintele inrudite, dar mai ales ale aplicatiilor de zi cu zi ale acestora.

 

06 iulie 2014 - Bistrita

prof. Dorel Nicoara - coordonator de proiect

2 commentarii2226 vizualizări06 iulie 2014
rss 2.0
rss 2.0