Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 26 Septembrie 2020 - 9272 vizitatori azi
UNIVERSUL EINSTEIN-editie jubiliara.

Concursul National de Fizica aplicata "UNIVERSUL EINSTEIN" a devenit un brand bistritean. Organizatorul acestui concurs, prof. DOREL NICOARA, de la Palatul Copiilor Bistrita, da prilejul, de 10 ani incoace, reunirii la Bistrita a toti elevii si profesorii pasionati de fizica. Un juriu de specialitate selecteaza cele mai reusite proiecte si lucrari practice ale elevilor din toata tara, din gimnazii, licee si palate si cluburi ale copiilor care sunt prezentate publicului si jurizate si in functie de calitatea prezentarii lor. Concursul are si o sectiune dedicata revistelor scolare si cadrelor didactice care scriu lucrari stiintifice. Lucrarile cadrelor didactice sunt publicate pe un CD cu ISSN.

     S-au inscris astfel un numar de 198 proiecte, elaborate de 337 elevi sub coordonarea a 143 de cadre didactice din 28 de judete ale Romaniei.

In urma procesului de preselectie, au fost selectati si invitati pentru a participa si sustine proiectele in faza finala a competitiei un numar de 119 elevi impreuna cu profesorii lor coordonatori. Elevii, vor sustine astfel, 8 proiecte provenind din palate si cluburi ale copiilor, 11 din gimnazii precum si 30 de proiecte apartinand liceelor, colegiilor nationale si grupurilor scolare.

  Vineri, 11 iulie 2014, incepand cu ora 15 si 30 min. au fost sustinute lucrarile elevilor din palate si cluburi ale copiilor si gimnazii. Scoala Gimnaziala Nr.1 Bistrita a fost reprezentata de eleva SZABO YOLANDA FRANCISCA, clasa a VI-a, cu lucrarea "O FOTOGRAFIE CAT O MIE DE CUVINTE". Desi la pregatirea prezentarii a fost extraordinara, in fata juriului si publicului a fost foarte emotionata dar a reusit sa impresioneze asa ca asteptam cu nerabdare premierea!

    Sambata, 12 iulie 2014, la ora 9 si 30 min. a avut loc deschiderea oficiala la care au fost prezenti alaturi de juriu si reprezentanti de vaza ai ISJ B-N, domnul inspector general adjunct- profesor Mihai Muresan si doamna inspectoare Monica Buboly. In cuvantul domniei sale, domnul inspector general adjunct- profesor Mihai Muresan a adus elogii coordonatorului proiectului precum si elevilor si profesorilor care, in ciuda tuturor vicisitudinilor cu care invatamantul si societatea se confrunta, mai au energie si timp sa descopere si sa coordoneze elevi pasionati de fizica prin activitati nerenumerate. Felicitari si urari de bun venit la aceasta activitate a adresat si doamna inspectoare Monica Buboly iar presedintele juriului, prof. univ. dr. Mihai Todica de la Facultatea de Fizica din Cluj-Napoca, si-a exprimat speranta ca dintre acesti "mici cercetatori" in ale stiintei sa se ridice viitorii mari cercetatori care sa salveze omenirea de la multele pericole la care este  expusa sau  se expune. Aceasta zi a fost dedicata sustinerii lucrarilor elevilor din licee, colegii si grupuri scolare iar pentru cei  din palate si cluburi ale copiilor si gimnazii a fost zi de excursie la obiectivele turistice din judetul nostrum.

  Duminica 13 iulie 2014 vor pleca in excursie elevii din licee iar dupa masa de pranz, juriul care in fiecare an are o misiune dificila, aceea de a selecta si premia pe cei mai buni dintre cei buni, v-a inmana mult asteptatele premii. Alaturi de presedinte, prof. univ. dr. MIHAI TODICA, din juriu mai fac parte prof. dr. SILVESTRU POPESCU-vicepresedinte, prof. POPESCU CRISTINA de la Liceul Tehnologic "DACIA", Pitesti, prof. MARILENA BOGDAN de la Colegiul Tehnologic "GRIGORE MOISIL" si domnul prof. HAITONIC IOAN de la Colegiul National "GEORGE COSBUC"-Nasaud.

 

 

Cu respect,

prof. MARIA POP, Scoala Gimnaziala Nr.1Bistrita.

0 comentarii2751 vizualizări13 iulie 2014
rss 2.0
rss 2.0