Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 26 Septembrie 2020 - 12162 vizitatori azi
Cooperare pentru cariera de elita in cercetarea doctorala si post-doctorala.

Academia Romana Filiala Cluj-Napoca si partenerii sai Academia Romana Filiala Iasi, Institutul de Istorie Nicolae Iorga al Academiei Romane Bucuresti, Institutul de Arheologie Vasile Parvan al Academiei Romane Bucuresti, Universitatea Lucian Blaga Sibiu au incheiat sesiunile de selectie de bursieri doctoranzi si cercetatori postdoctorat, in cadrul proiectului MINERVA - Cooperare pentru cariera de elita in cercetarea doctorala si post-doctorala cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.

Competitia a vizat domeniul stiintelor socio-economice si umaniste. In urma evaluarii proiectelor de cercetare aflate in competitie, situatia numarului de candidati admisi, in functie de beneficiar si parteneri, se prezinta astfel:

  1. Academia Romana Filiala Cluj-Napoca - 19 cercetatori postdoctorat si 64 doctoranzi admisi;
  2. Academia Romana Filiala Iasi - 3 cercetatori postdoctorat si 10 doctoranzi admisi;
  3. Institutul de Istorie Nicolae Iorga al Academiei Romane Bucuresti - 6 cercetatori postdoctorat si 19 doctoranzi admisi;
  4. Institutul de Arheologie Vasile Parvan al Academiei Romane Bucuresti - 6 cercetatori postdoctorat si 16 doctoranzi admisi;
  5. Universitatea Lucian Blaga Sibiu - 6 cercetatori postdoctorat si 21 doctoranzi admisi.

Durata de acordare a burselor este de maximum 17 luni. Sprijinul financiar acordat fiecarui cercetator postdoctorat selectat va fi de 3700 lei/luna, iar pentru fiecare candidat doctorand selectat va fi de 1800 lei/luna. De asemenea, prin contractul de cercetare, tuturor bursierilor li se ofera posibilitatea de a participa la cate o conferinta internationala, pentru care li se va asigura transportul si cazarea in limita a 4500 lei, iar bursierilor doctoranzi li se ofera totodata posibilitatea de a efectua stagii de cercetare de maximum 4 luni la institutii de prestigiu din tari membre UE, timp in care sprijinul financiar va fi suplimentat cu 4200 lei/luna.

Proiectul Academiei Romane Filiala Cluj-Napoca are ca obiectiv general cresterea implicarii in activitatea de cercetare a 120 doctoranzi si 40 cercetatori postdoctorat din regiunile NV, NE, Centru si Bucuresti - Ilfov in contextul imbunatatirii programelor de cercetare doctorala si postdoctorala.

.

 

Expert comunicare, Adina Ileana Pera-Stefanie

acadro.cluj.minerva@gmail.com

0785 221956

0 comentarii2632 vizualizări21 iulie 2014
rss 2.0
rss 2.0