Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 20 Aprilie 2024 - 14587
PALATUL COPIILOR BISTRITA - Oferta educationala 2014-2015.

Palatul Copiilor Bistrita, este o institutie subordonata Ministerului Educatiei Nationale din Romania. Activitatile desfasurate in cadrul Palatului Copiilor Bistrita, se adreseaza copiilor si elevilor din invatamantul prescolar, gimnazial, profesional, liceal din unitatile scolare ale Municipiului Bistrita, si zonele limitrofe , fara deosebire de nationalitate, sex sau religie, doar corespunzator aptitudinilor, intereselor si preferintelor acestora. Aici, copiii si elevii, isi pot completa instruirea formala primita in scoala, pot valorifica pasiunile extracuriculare sau dezvolta si cultiva talentele din domeniile tehnic, cultural-artistic, sau sportiv.

Finantarea procesului educational este asigurata de Ministerul Educatiei Nationale, prin Inspectoratul Scolar Judetean, si prin resurse extrabugetare. Dezvoltarea unitatii este posibila, pe de o parte, datorita adaptarii la optiunile elevilor, parintilor si ale comunitatii locale si, pe de alta parte, datorita faptului ca participarea la activitati este gratuita, ceea ce conteaza enorm in situatia economica a Romaniei de astazi.

Varsta elevilor care pot participa la activitati este cuprinsa intre 5 ani si 18-19 ani (clasa a XII-a). Este de precizat faptul ca varsta elevilor admisi variaza de la activitate la activitate, in functie de cerintele accesteia si de dezvoltarea si aptitudinile copilului.

Activitatile din Palatul Copiilor incep la data de 1 octombrie 2014, se desfasoara in cursul saptamanii, atat dimineata cat si dupa-masa (in functie de programul de scoala al elevilor), precum si sambata sau in timpul vacantelor scolare. La nivelul Palatului Copiilor Bistrita, pentru anul scolar 2014-2015, oferta educationala este structurata in cadrul a trei profile, astfel:

I.Profilul cultural- artistic, cuprinde cercurile:

- Dans modern

- Teatru

- Creatie literara

- Arte plastice

- Jurnalism

- Pictura

- Dansuri populare

II. Profilul tehnico-aplicativ, cuprinde cercurile:

  • Informatica

  • Agrobiologie

  • Electronica-automatizari

  • Navomodele

  • Chimie aplicata - modelaj

III.Profilul sportiv-turistic, cuprinde cercurile:

  • GO

  • Tenis de masa

  • Aeromodele

Efectivele de elevi de la cercurile sus-numite, sunt constituite in grupe structurate pe categoriile de incepatori, avansati sau performanta conduse de cadre didactice cu inalta calificare, si cu experienta profesionala deosebita.

Evaluarea si finalizarea activitatilor de la cercuri se face prin concursuri, expozitii si festivaluri de profil, la care elevii participa cu mult interes si in numar foarte mare. Calitatea participarii lor la competitii judetene , interjudetene, nationale precum si prezenta in cadrul festivalurilor si expozitiilor internationale, este deosebita si dovedita prin numeroasele premii obtinute de acestia.

Recunoscut ca o adevarata rampa de lansare a talentelor, marturie fiind specialistii din diversele domenii ale stiintei, artistii, si sportivii de azi, fostii elevi de ieri, pe care i-a promovat, Palatul Copiilor Bistrita, ajuta elevii sa-si aleaga viitoarea profesie in functie de aptitudini, preferinte si oportunitati precum si sa-si petreaca in mod util, constructiv, timpul liber.

Inscrierea copiilor si elevilor la activitatile din oferta noastra educationala, se poate face in perioada 15-30 septembrie 2014 la sediul Palatului Copiilor Bistrita str.Florilor nr.3-5 (etajul doi al Scolii Gimnaziale nr.4 Bistrita). Informatii suplimentare se pot obtine la tel.0263-211682.

Deschiderea oficiala a activitatilor Palatului Copiilor Bistrita, pentru anul scolar 2014-2015, va avea loc miercuri 1 octombrie 2014, orele 16, la adesa sus-mentionata.

 .

Prof. Dorel Nicoara - coordonator activitati tehnico-stiintifice P.C. Bistrita

.

0 comentarii3045 vizualizări13 septembrie 2014




rss 2.0
rss 2.0