Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 26 Mai 2020 - 31158 vizitatori azi
Prima zi de scoala este o sarbatoare de suflet pentru toti - copii, parinti, bunici, dascali.

Cu totii ne adunam in curtea scolii si intr-un cadru cat mai festiv deschidem un nou an scolar. Si cum este un nou inceput va fi un preot care sa binecuvanteze aceasta, un reprezentant al conducerii locale sau al guvernului, un parinte, un reprezentant al politiei si bineinteles conducerea scolii. Daca avem traditii la festivitatea de incheiere, nici la deschidere nu suntem mai prejos datorita echipei de management si a slujitorilor scolii. Am avut onoarea de a o avea alaturi pe Doamna Ministru DOINA PANA, profesor de marca din judetul nostru.

  Cum e firesc deschiderea s-a facut cu intonarea Imnului National dupa care toti cei amintiti mai sus au rostit un cuvant de deschidere. Iata cuvantul de deschidere al doamnei director al Scolii Gimnaziale Nr. 1 Bistrita, Mia Sigovan:

    " In aceasta dimineata, 15 septembrie 2014 am pasit cu totii intr-un nou an scolar, anul sarbatoririi celor 50 de ani de existenta, de performanta, de impliniri si vise realizate.

  Rezultatele deosebite la invatatura, olimpiadele scolare, competitiile sportive, etapele judetene, nationale sau internationale, ne-au adus si in anul scolar trecut, multumirea sufleteasca atat de necesara noua, dascalilor. Au fost multe activitati, evenimente, actiuni deosebite la care am participat, scoala , familia si comunitatea. Ele vor continua si se vor intensifica si in anul acesta.

   Profit de acest moment sa amintesc rezultatele remarcabile obtinute de elevii nostri, 87 premii si mentiuni la olimpiadele judetene, 10 premii la concursurile sportive si culturale judetene si 15 elevi participanti la etapele nationale si 10 premii obtinute la nivel national. In premiera pentru scoala noastra am avut un elev participant la olimpiada internationala de lectura, Cazac Eliza,  care a obtinut premiul special. Sper sa fie un imbold pentru generatiile actuale si viitoare.

  Cei 128 absolventi ai claselor a VIII-a, toti urmeaza alte forme de invatamant si constituie adevarate nuclee in colegiile de prestigiu din oras.

   Elevii au fost pregatiti de profesori cu multa pasiune si daruire. Tuturor le multumesc inca o data.

   Cu emotii, ca in fiecare toamna, ma adresez voua, celor 1186 elevi ai scolii. Scoala in care invatati este un lacas cu traditie si de-a lungul celor 50 de ani de existenta a castigat un loc binemeritat in municipiul Bistrita. Va invit sa considerati ca a fi elev in  Scoala Gimnaziala Nr 1 Bistrita, este o cinste pentru voi intrucat aici au invatat si parintii vostri si este o responsabilitate pentru ca trebuie sa ducem impreuna, mai departe, traditia acestei scoli.

   Dragii mei elevi din clasa a VIII a, pentru voi azi este ultima zi de deschidere a anului scolar ca elevi de gimnaziu. Ati petrucut ani frumosi in scoala noastra, v-ati format, v-ati bucurat sau necajit, ati invatat alaturi de colegii si dascalii vostri, va urez mult succces in acest an al solicitarilor, al implinirilor. Va doresc putere de munca si incredere in reusitele voastre.

     Elevi din a clasa V a , fiti bineveniti in gimnaziu, care inseamna o munca sustinuta, provocatroare, aveti incredere in dirigintii si profesorii vostri care va vor imdruma pasii prin labirinturile stiintelor si aveti convingerea ca veti reusi.

   CELOR 150 de BOBOCEI din clasele pregatiroare le spun bun venit in marea noastra familie scolara, unde vor gasi intelegere, dragoste, apreciere si sprijin pasilor marunti ai adaptarii   la viata de elev.

   Doresc tuturor elevilor sa va  simtiti bine in scoala, sa aveti curajul si tenacitatea de a nu ceda greutatilor, iar reusita sa fie pentru voi sintagma de calauza  in toate situatiile.

   Ma adresez acum dumneavoastra, stimati colegi, imi exprim increderea in corpul profesoral al scolii, va asigur de respectul si sprijinul meu.Va doresc sanatate, putere de munca in activitatea frumoasa si plina de responsabilitati pe care o desfasurati in educatia copiilor.

   Stimati Parinti! Rezultatele scolii va apartin ,deopotriva si dumneavoastra. Atat noi,cadrele didactice , cat si dumneavoastra, parintii luptam pentru acelasi vis, acela de a-i face fericiti, sanatosi si intelepti pe copiii nostri, de a-i educa pentru a extrage forta din fragilitate, zambetul din lacrimi si intelepciunea din esecuri.

    Scoala Gimnaziala Nr. 1 Bistrita este si va fi o comunitate, in care toti sa se simta importanti si necesari, iar spiritual colaborarii, al respectului fata de cei din jur, tendinta spre calitate si performanta sa devina pilonii centrali in activitatea noastra.

   Sa ne dea Dumnezue un an scolar bun.

 

 

Doamna Director Adjunct, Ancuta Mihaiu, s-a adresat de asemenea tuturor celor adunati in curtea scolii:

"Dragi elevi, parinti si colegi !

Doamna inspector, doamna ministru Doina Pana

   Suntem la inceputul unui nou an scolar pe care vi-l doresc cu sanatate si cat mai multe impliniri.

    In anumite lucrari de specialitate, noi cei de fata, parinti, profesori si elevi, suntem numiti "actori" ai procesului educational. Piesa noastra de teatru incepe in fiecare an in septembrie si se termina in iunie. Timp de zece luni jucam la scena deschisa, cu sala plina si asteptam aplauze la finalul fiecarui act. Aplauzele reprezinta, desigur, aprecierea si stima dumneavoastra pentru rezultatele deosebite pe care le obtin elevii scolii noastre la sfarsitul fiecarui an scolar. Acestea sunt motivele pentru care in fiecare septembrie ne aflam in numar atat de mare in curtea Scolii Gimnaziale Nr.1 Bistrita.

  Este necesar, dragi elevi, sa intelegeti un adevar cunoscut, si anume, ca trebuie sa invatati nu pentru scoala, ci pentru viata. Noi, cadrele didactice va suntem alaturi, calauze si prieteni la care puteti apela de cate ori aveti nevoie. Nu ma indoiesc ca toti veti face lucrul acesta.

   Un cuvant de bun venit adresez tuturor, in special bobocilor din clasa pregatitoare,care sunt anul acesta a 50- a generatie a scolii noastre, celor din clasa a V-A, dar si elevilor din clasa a-VIII-a, pe care ii asteapta  un an greu, la sfarsitul caruia vor avea de sustinut primul examen al vietii lor: evaluarea nationala.

  Dragi parinti, va asiguram ca vom face tot ceea ce ne sta in putinta pentru a raspunde asteptarilor dumneavoastra. Va rugam sa fiti alaturi de noi, sa ne sprijiniti in realizarea unui adevarat parteneriat din care vom avea de castigat atat noi, cat mai ales copiii.

  Va rugam sa raspundeti chemarilor scolii, pentru ca fara o relatie stransa scoala-familie este greu sa reusim.

  Adresez, in final, urarile mele de succese pe drumul cunoasterii.

Va multumesc!"

 

    Daca Scoala Gimnaziala Nr.1 Bistrita, este la generatia 50, doamna ministru Doina Pana a precizat ca domnia sa implineste 50 de ani de cand a pasit prima data in curtea scolii! A recomandat elevilor sa-si aleaga cu grija modelele in viata si sa citeasca cat mai mult pentru ca fiecare carte necitita se va razbuna in viata! Ne-a asigurat de sprijinul domniei sale in masura atributiilor pe care le are.

  Dupa cuvantul tuturor reprezentantilor, clasele I-IV si VI-VIII au plecat spre salile de clasa unde fiecare invatator/diriginte a organizat ora de dirigentie sau propria festivitate de deschidere! Bobocii claselor pregatitoare-GENERATIA 50- au fost strigati apoi de doamna director Mia Sigovan iar doamnele invatatoare i-au primit alaturi de un elev de clasa a V-a repartizat de diriginte. Astfel, mana in mana, bobocel si boboc de gimnaziu au pasit spre clasa celor mici. Dirigintii claselor a V-a au organizat apoi ora lor de dirigentie. Desigur fiecare dascal a organizat cum s-a priceput mai bine o primire deosebita pe care copii si parintii sa o pastrze in suflet, dar cele mai spectaculoase raman cele organizate cu multa pricepere de doamnele invatatoare!

 Sunt o diriginta la un nou  inceput de drum, clasa a V-a A,  dar si bunica unui bobocel din GENERATIA 50 si am 30 de ani ( ....de munca!)

   Este nu numai un nou inceput dar si o schimbare de program a fiecarei familii deci haideti sa fim intelepti, rabdatori, toleranti in limitele bunului simt si impreuna, COPII-PARINTI-DASCALI , vom reusi!

 

 

 Cu mare drag si respect,

prof. MARIA POP, Scoala Gimnaziala Nr.1 Bistrita

 

 

P.S. Am vazut in alte ziare cu articole despre deschiderea anului scolar o multime de comentarii de prost gust pe teme politice, spuneti ce vreti dar nu ne legati de politica, va rog frumos!

0 comentarii8148 vizualizări16 septembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0