Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Sambata 26 Septembrie 2020 - 1790 vizitatori azi
La Scoala Generala Nr. 1 din Bistrita copiii se pot juca iar in curtea scolii dupa programul de invatamant.( pentru inceput la sfarsit de saptamana)

Consiliul de Administratie al unitatii de invatamant din Bistrita a decis la initiativa Asociatiei Parintilor sa permita dupa foarte multi ani de intrerupere, accesul elevilor in curtea scolii si dupa orele de curs, in vederea desfasurarii activitatiilor sportive pe cele 3 terenurie de sport disponibile, pe linga terenul sintetic.

Directorul scolii- prof. Mia Sigovan ne-a spus ca din data de 12 februarie (sambata) elevii insotiti de cel putin un parinte vor putea sa se joace fotbal, handbal, baschet, tenis cu piciorul etc. in curtea Scolii Generale Numarul 1 intre orele 11.00 si 17.00. Acelasi lucru se va putea face in fiecare zi de sambata si duminica, pana cand conducerea scolii va lua o noua decizie de prelungire sau modificare a programului de sport facultativ. Accesul in curtea scolii este permis doar elevilor de la aceasta unitate de invatamant alaturi de cel putin un adult care va avea asupra lui un act de identitate. Gardianul de serviciu sau paznicul va nota intr-un registru datele adultului care in cazul producerii unor pagube ( spargerea unui geam etc. ) va suporta consecintele. Elevii care vor face sport la sfarsit de saptamana in incinta Scolii Generale Nr. 1 vor avea la dispozitie si grupul sanitar de langa sala de sport.

De asemenea, ca si masura preventiva, elevii vor fi monitorizati in permanenta de un sistem video cu un total de 16 camere de filmat, care a fost montat recent prin contributia baneasca a parintilor. 

 

Mentionam ca aceasta masura de disponibilizare a terenurilor de sport a fost luata la propunerea parintilor pentru a oferi elevilor o alternativa viabila si sanatoasa pentru petrecerea timpului liber si pentru a-i indeparta pe tineri de la folosirea intensiva a calculatorului sau vizionarea la televizor, frecventarea discotecilor, barurilor sau grupuri cu tendinte antisociale din cartiere.

http://sc1bistrita.scoli.edu.ro/

 

 

 

Marius V. Chiuzan.  

0 comentarii3290 vizualizări28 ianuarie 2011
rss 2.0
rss 2.0