Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 21186 vizitatori azi
Sunt mandru ca sunt Roman!

In gradinita cu Program Prelungit Nr. 3 Bistrita, coordonata de doamna director prof. Lucica Moldovan, s-au desfasurat in cadrul Proiectului Judetean "Curcubeul schimbarii", activitati specifice cu ocazia aproprierii datei de 1 Decembrie - Ziua Nationala A Romaniei. Scopul principal al acestor activitati fiind cunoasterea identitatii nationale de catre cei mai mici cetateni ai Romaniei

La fiecare centru tematic au fost aranjate: stema, steagul, harta Romaniei, imagini specifice cu costume populare, cateva obiecte de arta populara, cu scopul de a starni curiozitatea copiilor. Pe parcursul derularii activitatilor in intervalul 24 - 28.11.2014, centrul tematic s-a imbogatit cu implicarea deosebita a parintilor copiilor. Astfel am vorbit despre Romania, despre romani, despre costumul popular, dar si despre traditiile populare, pentru ca este foarte important ca ele sa fie transmise copiilor inca din perioada de prescolaritate pentru a se evita o pierdere in timp a acestora. "1 Decembrie " - Ziua nationala a Romaniei, ne ofera un bun prilej de a le face cunoscute o mica parte dintre acestea si de a-i determina pe copii sa inteleaga semnificatia acestei zile importante din istoria tarii noastre. Prin povestiri istorice si activitati interesante educatoarele, de la Grupa Mare a Fluturasilor si Grupa Mare a Ciupercutelor, au incercat sa sadeasca in sufletele prescolarilor dragostea pentru tara, pentru frumusetile ei si trezirea sentimentului de mandrie si pretuire a istoriei neamului romanesc.

Curiozitatea fiindu-le deja starnita, Grupa Mare a Fluturasilor, coordonata de doamnele profesoare: Ana-Maria Telcean si Ana-Ionela Bor, a hotarat sa faca o vizita la Complexul Muzeal Judetean - o intoarcere in lumea satului de odinioara. A fost un prilej minunat de a intra in contact direct cu diferite costume populare romanesti, stergare, vase de lut dar si un razboi de tesut.

            Copiii din Grupa Mare a Ciupercutelor, coordonata de doamnele profesoare: Andreea Rosca si Roxana Morar, imbracati in frumoasele costume populare romanesti au derulat activitati educative dedicate zilei Nationale a Romaniei.

Activitatile realizate in cadrul proiectului au avut un impact pozitiv asupra prescolarilor prin cunoasterea obiceiurilor si traditiilor in care s-au nascut, a meleagurile natale, a portului romanesc si a pastrari identitatii nationale.

 

Educatoarele de la Grupele Mari a Fluturasilor si a Ciupercutelor

Gradinita cu Program Prelungit Nr. 3 Bistrita.

0 comentarii2947 vizualizări29 noiembrie 2014




rss 2.0
rss 2.0