Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 21112 vizitatori azi
Carnavalul de Sfantul Andrei.

Vineri, 28. 11.2014, Colegiul National "Andrei Muresanu" Bistrita a deschis portile si-a strans bratele in jurul evenimentului ce-a schitat pe fata fiecarui elev al ciclului primar - zambete de bucurie - zambete anuntand startul Carnavalului de Sfantul Andrei. Intampinati de elevii Consiliului Scolar al Elevilor si de catre elevii clasei a12-a a profilului pedagogic, impreuna cu invatatoarele: Cont, Dragonici, Motoc,Teotisan, Clompos ,Spermezan, Sidor,Giurgiuca,Campan, Taran, Halmu, Crisan,Chirila, Matei,Podina, aproximativ 350 elevi s-au prezentat la orele 11:00 in sala mare de sport a liceului unde s-au desfasurat activitati precum dans si pictura pe fata. Entuziasmul copiilor a fost pe masura - costumati in fel de fel de personaje ale lumii basmului, purtand masti care mai de care mai colorate, acestia au reusit a crea armonie, a echilibra starea de spirit in ciuda diferentelor de varsta.

Buna dispozitie a fost intretinuta de clovni si animatori, iar elevii au fost rasplatiti cu diplome, cu baloane si in final cu stegulete ale Romaniei, caci tot se apropie Ziua Nationala a Romaniei.

Ulterior, sub indrumarea profesoarei de istorie Dana Cadar, in Centrul de Documentare si Informare din cadrul Colegiul National "Andrei Muresanu" eleva Nistor Codruta din clasa a-X-a F a ilustrat maretele etapele ale infaptuirii Marii Uniri a Principatelor romane din 1918, elevii clasei a12-a - profil pedagogic cat si cei ai clasei a VI-a C avand parte de o reala lectie de istorie.

Toate activitatile, derulate vineri in cadrul colegiului au fost precedate de intonarea imnului national "Desteapta-te Romane!",pe versurile poetului tribun Andrei Muresanu.


Intreaga activitate a fost supervizata de catre domnul director al CNAM, prof. Oprea Teodor, iar activitatile au fost coordonate de catre doamna consilier educativ, prof. Crina Peter

0 comentarii3003 vizualizări30 noiembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0