Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 26 Mai 2020 - 30188 vizitatori azi
Dotare necorespunzatoare a scolilor si liceelor, lucru cauzat de subfinantarea sistemului educational.

Consiliul National al Elevilor (CNE) din Romania atrage atentia opiniei publice si factorilor decidenti cu privire la incidentul de la scoala I.G. Duca din Panduri, unde o eleva a fost grav ranita in urma unui exercitiu efectuat la ora de educatie fizica, la insistentele profesorului. Scoala in care s-a produs evenimentul nu este dotata cu sala de sport, iar orele de educatie fizica sunt tinute intr-o sala improvizata sau pe holurile unitatii de invatamant, spatii inadecvate desfasurarii orei de curs, reprezentand un adevarat risc pentru elevi. Consiliul Elevilor atrage atentia cu privire la dotarea necorespunzatoare a scolilor si liceelor, lucru cauzat de subfinantarea sistemului educational si de alocarea fondurilor in mod necorespunzator.

Unica structura reprezentativa a elevilor din Romania cere Inspectoratului Scolar Municipal Bucuresti si Ministerului Educatiei Nationale sa ancheteze acest caz, iar profesorul care a obligat eleva sa execute exercitiul sa fie sanctionat pentru faptele sale. De asemenea, Consiliul Elevilor din Romania solicita cadrelor didactice sa respecte Regulamentul de Organizare si Functionare a Institutiilor de Invatamant Preuniversitar (ROFUIP), in cadrul caruia speram sa fie inclus si Statul Elevului, sectiune care va cuprinde drepturile si obligatiile elevilor.

Eduard MITITELU, presedintele Consiliului National al Elevilor declara: "Nu consider ca este adecvat ca o scoala dintr-un stat membru al Uniunii Europene sa nu beneficieze de dotarile minime, necesare bunei desfasurari a procesului educational. In ceea ce priveste intregul eveniment, solicit organelor competente sa analizeze cazul, astfel incat problema sa fi solutionata, prin masuri adecvate. Este evident faptul ca siguranta elevilor trebuie sa primeze, acesta fiind un drept fundamental al beneficiarilor actului educational, demonstrand necesitatea unui Statut al Elevului, care sa precizeze clar drepturile si atributiile acestuia."

 

Consiliul National al Elevilor (CNE) este structura reprezentativa a elevilor la nivel national, promotor al proiectelor si programelor care incurajeaza dezvoltarea personala a elevilor, voluntariatul si implicarea in comunitate. Scopul principal al Consiliului National al Elevilor este de a apara si promova drepturile si interesele elevilor si de a implica elevii in actul educational, viata civica, sociala si culturala. CNE functioneaza ca structura consultativa a Ministerului Educatiei Nationale, fiind infiintat in anul 2007, in baza OMECT nr. 2782/. In prezent functioneaza in baza Regulamentului de Organizare si Functionare aprobat prin OMECTS 4247/2010.

 

0 comentarii2380 vizualizări04 decembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0