Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Marti 02 Iunie 2020 - 10574 vizitatori azi
Mesaje lirice de prietenie pe umbrelute.

In aceste zile a avut loc la Liceul de Arte Plastice Corneliu Baba activitatea creativa "Poezia de toamna sub umbrela europeana", organizata in colaborare cu Palatul Copiilor Bistrita si Casa Corpului Didactic, sub coordonarea semnata de: Andreea Gal-Tarziu, Diana Morar, Margareta Pop si Ionela-Silvia Nusfelean. Manifestarea s-a derulat sub auspiciile Festivalului National al Sanselor Tale, ale Festivalului Ana Blandiana si ale Proiectului Comenius "Sa unim Europa printr-un fir muzical", coordonat de doamna profesoara Iulia Istrate. In deschidere, domnul director de la Arte, Macedon Retegan, doamna inspector pe segment artistic, Eniko Gal Pavaluc, au salutat initiativa/ colaborarea creativa - literara si artistica.

            Artistii plastici au fost provocati sa raspunda la mesajul de prietenie, pe care membrii cercului de creatie l-au schitat in mod caracteristic prin cuvinte vii, iar, la sfarsit, acestia si-au cunoscut prietenul secret care se ascundea in spatele mesajului. Intalnirea a fost plina de suspans, iar momentul a fost cu totul deosebit, imediat ce schimbul de mesaje a inceput.

            In cadrul aceleiasi structuri, a avut loc si lansarea unei carti semnata de minunata scriitoare Mirela Orban, care ne-a onorat cu prezenta la activitatea presarata cu mesaje lirice de prietenie. S-a lansat si Poezia Parintilor, o creatie colaj din gandurile apropiatilor elevilor de la Palat. Mamici poetese au recitat cu bucurie pentru public si au impartasit din emotia "aparitiei" literare. Poezia Parintilor a fost ilustrata de eleva Stefania Bodescu, care a semnat, alaturi de colega ei de la Palat, Ioana Moronka, si afisul manifestarii.

            Toti participantii au primit, din mana unei asistente minunate, Iris Mandru, in cadrul activitatii, o umbreluta creativa, cu un fragmente din opera poetilor - Ana Blandiana, Andreea Gal, Viorel Muresan, Mircea Muthu, Mirela Orban, Rainer Maria Rilke si Veronica Stir, versuri pe care le-au recitat, pentru deliciul momentului, care a avut un mare succes. Toti au citit poezie si au lansat spontan ganduri bune autorilor, urmand, fiecare, sa gandeasca un raspuns (elaborat) pentru poetii implicati, in episodul urmator.

 

Oana Vranceanu, clasa a XI-a

Jurnalism, Palatul Copiilor Bistrita.

0 comentarii2772 vizualizări05 decembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0