Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 01 Iunie 2020 - 16632 vizitatori azi
"Dreptul copilului la sanatate, la educatie pentru sanatate si la servicii de sanatate prietenoase/ "friendly healthcare".

Liniile Directoare ale Consiliului Europei privind "friendly healthcare" (servicii de sanatate prietenoase) pentru copii vizeaza accesul echitabil la servicii de sanatate de calitate si fara discriminare, incluzand copiii cu dizabilitati. In acelasi spirit, "Festivalul National al Sanselor Tale" este un eveniment initiat de Ministerul Educatiei Nationale cu scopul de a promova valentele multiple ale educatiei nonformale ("altfel decat la scoala"), incluzand educatia pentru un stil de viata sanatos.  

     In acest context, proiectul "Ascendent si Nonformal la CSEI nr. 1 Bistrita" derulat de asociatia Ascendent cu sprijin financiar din partea Primariei Municipiului Bistrita, a fost dedicat dezvoltarii abilitatilor elevilor de la Centrul Scolar de Educatie Incluziva (CSEI) Nr. 1 de a adopta un stil de viata sanatos.

          O componenta importanta a proiectului a urmarit promovarea sanatatii oro-dentare a copiilor prin activitati de educatie nonformala, iar cele mai atractive si eficiente metode s-au dovedit a fi demonstratiile practice si exersarea pe mulaje (arcade dentare), teatrul de papusi si marionete, atelierele de pictura si desen (igiena, alimentatie sanatoasa), crearea si  utilizarea unor instrumente educative nonformale ("Cardul dentar", "Orarul spalarii dintilor", "Diplome de merit"), alaturi de articole educative si promotionale oferite de "Colgate Romania".

         Proiectul s-a derulat in perioada mai - decembrie 2014 si a adus "o sansa in plus" copiilor cu dizabilitati la servicii de sanatate mai prietenoase si ... "cu mai putina frica de dentist"!


"Sarbatori fericite!" 

 

              Dr. Doris Ernst,

            CSEI nr. 1 Bistrita

0 comentarii2779 vizualizări19 decembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0