Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 20856 vizitatori azi
Dor de Eminescu.

Implinirea a 165 de ani de la nasterea poetului nepereche a literaturii romane, Mihai Eminescu, a fost aniversata si de elevii clasei a V- a A din cadrul Scolii Gimnaziale "Lucian Blaga" din Bistrita. Prin grija domnisoarei prof. Codruta Igna, s-au intrunit in biblioteca scolii, unde elevii au sustinut un mic memento poetic a celui care a fost Luceafarul poeziei romanesti. S-au recitat versuri si cantece din bogata sa opera: "Atat de frageda" , "Sara pe deal" ,"De va veni la tine vantul", "La steaua".

Invitat la acest minispectacol, a fost si domnul ION STANCU, o figura emblematica pentru concitadini, prin dragostea aparte ce o poarta marelui artist. De mic copil, acesta s-a indragostit iremediabil de poezia marelui Eminescu. Posesor a unei impresionante colectii de timbre cu figura poetului, de medalii omagiale, de reviste vechi, carti postale, etc. prezenta lui pentru micul auditoriu a fost o incantare.

 Traind intr-o lume prea grabita a supertehnologizarii globale, uitam ca lasam sa treaca prea usor pe langa noi frumosii ani, ca facebook-ul a luat locul atat de mult asteptatei scrisori, ca petalele de trandafiri au fost inlocuite de sms-uri,

ca nu mai ascultam soaptele frunzelor, ca mai mult vorbim, s.a.m.d.

Uitam sa iubim cu adevarat, uitam sa mai fim tandri, ne pierdem prea lesne in tumultul cotidian si uitam sa mai privim o clipa florile si inimile oamenilor.

Ne e dor de Eminecu…

 

Prof. Igna Codruta.

0 comentarii2499 vizualizări16 ianuarie 2015
rss 2.0
rss 2.0