Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Luni 25 Mai 2020 - 12580 vizitatori azi
UNIREA PRINCIPATELOR ROMANE SARBATORITA LA CASA MEMORIALA ANDREI MURESANU.

Unirea fusese cea mai indrazneata si cea mai inteleapta fapta a natiunii romanesti. Indrazneata pentru ca s-a savarsit impotriva vointei si a dorintei tuturor marilor puteri europene si inteleapta pentru ca, dupa veacuri de zbuciumari, parintii patriei prevazusera, in sfarsit, ca numai Unirea poate sa fie parghia de inaltare a neamului romanesc. "Tribuna din 24 ianuarie 1909".

    Ziua de 24 ianuarie 2015 a fost sarbatorita de elevii clasei a opta de la Liceul cu Program Sportiv la Casa Memoriala "Andrei Muresanu"-Filiala a Bibliotecii Judetene George Cosbuc Bistrita-Nasaud, miercuri 21.01.2015. Activitatile organizate au fost: prezentari power-point Unirea Principatelor Romane. Odinioara si azi, A.I. Cuza- omul si epoca sa; expozitie de carte din fondurile bibliotecii, desene si postere realizate de elevi cu tema Mica Unire si Cuza-Voda in operele scriitorilor romani; concurs scolar Mica Unire- oameni, fapte, locuri. Chiar daca specializarea de baza este activitatea sportiva, elevii s-au dovedit receptivi, implicandu-se activ in activitatile organizate demonstrand ca isi cunosc trecutul si au un mare respect pentru istoria poporului din care fac parte. Organizatorii acestei manifestari au fost profesoara de istorie  Simioanca Simona si  bibliotecara Costin Angela, care s-a dovedit a fi o gazda deosebita.

 

            PROF.  SIMIOANCA SIMONA.

0 comentarii2205 vizualizări22 ianuarie 2015
rss 2.0
rss 2.0