Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 20052 vizitatori azi
"Globe reporters" la CNAM Bistrita.

Echipa "Reporter de liceu" a Colegiului National "Andrei Muresanu" va organiza marti, 27 ianuarie 2015, o sedinta de redactie de primire de noi membri in echipa de jurnalisti, in prezenta unui globe reporter de la Colegiul Diderot din Besancon. 

    Marianne Rigaux, jurnalist independent din Besancon, Franta, este elementul de legatura intre elevii romani si cei francezi, cu varste cuprinse intre 9 si 15 ani, care practica jurnalismul. Actiunile fac parte dintr-un proiect intitulat "Globe reporters", initiat de asociatia franceza "Le retour de zalumee", care se deruleaza de 7 ani si s-a desfasurat in mai multe tari: Tunisia, Haiti, Laos, Senegal, Mali, Chile. 

    Incepand de anul 2014 din luna decembrie, proiectul se deruleaza si in Europa , Romania fiind prima tara cu care debuteaza. Intalnirea cu jurnalistii romani are ca scop o mai corecta informare a publicului scolar si nu numai despre tot ceea ce presupune realitatea obiectiva a tarii noastre, care se recomanda nu numai prin aspectele negative cu care s-a obisnuit presa franceza.

    Stimati jurnalisti,

 Echipa "Reporter de liceu" a Colegiului National "Andrei Muresanu" va organiza marti, 27 ianuarie 2015, ora 12.00, in incinta  CDI a colegiului o sedinta de redactie de primire de noi membri in echipa de jurnalisti, in prezenta unui globe reporter de la Colegiul Diderot din Besancon. 

 

Cu stima,

    Aurelia Hiruta

.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan

.

0 comentarii2198 vizualizări26 ianuarie 2015
rss 2.0
rss 2.0