Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Invatamant-Educatie Miercuri 27 Mai 2020 - 26720 vizitatori azi
Predare de stafeta jurnalistica. "CNAM Online" si-a schimbat echipa redactionala.

Cel mai apreciat Colegiu din B-N are de mai multi ani un ziar online realizat integral de catre elevii pasionati de jurnalismul civic de la C.N. "Andrei Muresanu" Bistrita. Astazi, coordonatoarea cercului de jurnalism, profesoara de limba si literatura romana Aurelia Hiruta a organizat o conferinta de presa in care a prezentat rezultatele si implinirile cercului de jurnalism de la CNAM, materializate prin infiintarea ziarului "CNAM Online" unde au fost publicate pana acum sute de articole despre sistemul de invatamant bistritean si diverse alte stiri din urbea noastra. In ultimii ani, elevii jurnalisti au reusit sa surprinda cele mai importante evenimente si stiri de interes pentru elevi si tineri dar si informatii relevante pentru toti bistritenii. In acest context, astzi s-a facut o predare de stafeta intre generatiile de jurnalisti de la CNAM astfel ca viitorii absolventi ai claselor a XII-a care au scris la "CNAM Online" si-au luat la revedere de la ceilalti colegi ai redactiei. In acelasi timp au fost primiti noi aspiranti la titlul de jurnalisti aici incluzandu-I pe elevii de clasa a IX-a de la prestigiosul Colegiu National "Andrei Muresanu" Bistrita.

Mentionam ca echipa de jurnalisti ce si-a incheiat astazi mandatul a fost compusa din elevii: Andreea Zdrobau, Ilma Szekeres, Cristiana Chiuzan, Iulia Kontra, Karoly Orban la care se adauga eleva Madalina Rosu care va conduce in continuare din partea elevilor activitatea cercului de jurnalism alaturi de profesoara Aurelia Hiruta.

De remarcat ca la activitatea de astazi a participat si jurnalista independenta din Franta - Marianne Eigaux care a vrut sa vada pe viu cum se desfasoara activitatea jurnalistilor elevi si care la final a realizat si un sondaj-interviu despre obiceiurile scolare, casnice si culinare a elevilor de la CNAM, fiind prezenta si o clasa de a V-a de la sectia cu predare in limba maghiara.

 

Marius Chiuzan.

0 comentarii2492 vizualizări27 ianuarie 2015
rss 2.0
rss 2.0